Šest razloga zašto žene prekidaju veze, a ne bi trebalo!

1. Nije htio useliti s tobom

Mnoge žene imaju vremenski rok za svoju vezu pa sebi zadaju da do godine x (za mnoge to je razdoblje od 1 do 3 godine) bi veze trebalo da budu na novom nivou. Ako on još uvek ne predlaže ili odbacuje ideju o zajedničkom useljenju - vrlo verovatno da ćeš brzo odustati, a tako bi postupila većina žena, prenosi Madamenoire.

Zašto ne prekinuti? Muškarci zamišljaju veliku sliku. Zašto s nečim žuriti, ako će s tobom provesti još xxx godina?

2. Nije hteo da te upoznati sa roditeljima

Žene su pod mnogo većim stresom od muškaraca, kako se do određene dobi moraju udati. I dok su one zato spremne nakon nekoliko meseci da dovedu partnera kući na upoznavanje, kako bi svima pokazale da neće ostati same, muškarcima po prirodi treba više vremena i ne razmišljaju toliko o tome.

Zašto ne prekinuti? Žene se mnogo ugodnije osećaju oslanjajući se na svoju porodicu kada su u pitanju emocije. Njima ne smeta da njihova porodica zna sve o njihovim vezama, dok to s muškarcima nije slučaj. Oni moraju biti sigurni da je to nešto ozbiljnije, a tako nešto se isplati čekati.

3. Nije hteo da te zaprosi

Tu opet govorimo o vremenskom ograničenju - ako ne spominje brak trenutno, nikad te neće zaprositi.

Zašto ne prekinuti? Istina je da su žene mnogo pre muškaraca sigurne u svoja osećanja. Tako da se gotova svaka žena oseća spremnom za udaju udati za svog partnera, pre nego se on bude spreman. Dokle god te to ne muči do granice da se više ne osećaš voljeno i ugodno u vezi, doista nema razloga za brigu. Sve u svoje vreme. Možda to upravo planira...

4. Nesigurnost

Svi smo ponekad nesigurni u sebe te se pitamo što je naš partner video u nama. No, kada te sumnje postanu preterane, velika većina žena je preponosna da ih otkrije svojim partnerima pa im je lakše da prekinu vezu.

Zašto ne prekinuti? Takve nesigurnosti pojavit će se i u drugim vezama, a ako je on dobar prema tebi, šteta bi bila takvog pustiti, zar ne? Ako te voli, sve će učiniti kako bi te nesigurnosti ublažio.

5. Nisi se osećala uzbuđeno sve vreme

"Drugi parovi su stalno negdje napolju, sretni, nasmejani, nikad im nije dosadno..."

Zašto ne prekinuti? Jer takvi parovi ne postoje. Istraživanja su pokazala da osećaj ljubavne euforije staje nakon 2 ili 3 godine. Tako je s njim, tako će biti s bilo kim. Upravo zato nema smisla uspoređivati sadašnjost s prošlim vremenima, zbog čega ćeš se osećati loše. Svaka faza ima nešto dobro.

6. Tvoja karijera

Lako je imati karijeru kad si single. Ipak, kad je tu još jedna osoba, kao da se nešto prelomi pa mislimo da moramo birati između ljubavi ili karijere.

Zašto ne prekinuti? Sve je stvar samokontrole, odnosno dobre organizovanosti pa se za sve uvijek nađe vremena. Takođe, zdrava veza može poboljšati tvoju karijeru. Čemu onda komplikovati?


Index.hr

Pogledajte još