AUSTRALIAN OPEN: Đoković lagano do trećeg kola

Đoković je do pobede došao za sat i 47 minuta, od šest iskoristio je pet brejk lopti, dok njegov protivnik nijednom nije imao priliku da mu oduzme servis.

Drugi teniser sveta će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča 26. na ATP listi Dmitrija Tursunova iz Rusije i Denisa Istomina iz Uzbekistana, 49. tenisera sveta.

Đoković je protiv Istomina do sada igrao tri puta i ostvario sve tri pobede, a poslednji put igrali su prošle godine, na Mastersu u Montrealu, kada je bilo 2:1 (2:6, 6:4, 6:4). Protiv Tursunova je igrao samo jednom, 2008. godine na Mastersu u Parizu kada je pobedio pošto mu je ruski teniser predao meč.

Vesna Dolonc je takmičenje završila u drugom kolu, pošto je u dva seta poražena od prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams (1:6, 2:6).

Meč Doloncove, 114. teniserke sveta, i prve na WTA listi trajao je 63 minuta. Amerikanka je četiri puta oduzela servis Doloncovoj, koja nije uspela da iskoristi jednu brejk šansu. Srpska teniserka imala je devet "vinera", naspram 24 njene protivnice, a osvojila je ukupno 37 poena u meču, a Vilijamsova 61.

Vilijamsova će u trećem kolu igrati protiv pobednice meča između Čehinje Karoline Pliskove i Slovakinje Danijele Hantuhove.

Jelena Janković i njena partnerka u dublu, Italijanka Karin Knap, plasirale su se u drugo kolo pošto su pobedile ruske teniserke Anastasiju Pavljučenkovu i Veru Zvonarevu sa 2:0 (6:2, 6:2).

One će u drugom kolu igrati protiv pobednica duela američko-španskog dubla Loren Dejvis i Lurdes Dominges Lino i trećih nosioca, Ruskinja Jekaterine Makarove i Jelene Vesnine.

Bojana Jovanovski i njena partnerka u dublu Dona Vekić iz Hrvatske nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo pošto su izgubile od špansko-kazahstanskog dubla Anabel Medine Gariges i Jaroslave Švedove sa 0:2 (0:6, 1:6).

Medina Gariges i Švedova će u drugom kolu igrati protiv pobednica duela sedmih nosilaca, Čehinja Andree Hlavackove i Lucije Safarove, i japansko-češke kombinacije Kimiko Date Krum i Šuaj Čeng.

Od srpskih tenisera, danas u drugom kolu igraju još Ana Ivanović, protiv Nemice Anike Bek, dok meč prvog kola u konkurenciji dublova igraju Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor protiv nemačkih tenisera Benjamina Bekera i Danijela Brandsa.

Beta

Pogledajte još