Makartniju i Ringu nagrade za životno delo

0

Članovi bivše legendarne britanske grupe Bitlsi Pol Makartni i Ringo Star biće krajem januara nagradjeni za životni delo na dodeli nagrada Gremi, saopštili su organizatori te manifestacije.

Još se ne zna šta će muzičari svirati na ceremoniji 26. januara u centru Stejpls u Los Andjelesu. Njihovo prisustvo će svakako biti deo zagrevanja publike na specijalnoj večeri narednog dana, 27. januara.

To specijalno veče koje će prenositi televizije predstavlja obeležavanje 50 godina od prvog televizijskog nastupa Bitlsa u SAD. Na toj večeri će biti i druge muzičke zvezde američke scene koje će izvoditi pesme Bitlsa.

Pol Makartni se nalazi i u konkurenciji za dve nagrade Gremi, u kategoriji za najbolju rokenrol pesmu, “Cut Me Some Slack”, i u kategoriji za najbolju filmsku pesmu u ostvarenju “Live K i s s e s”.

Makartni je već prisustvovao dodelama nagrade Gremi, a ovo će biti prvi nastup za Ringa Stara, navodi se u saopštenju Akademije muzike, koja organizuje Gremi nagrade.

Na dodeli će biti i reperi Majklmor i Rajan Luis, obojica sa po sedam nominacija, kantri pevač Kit Urban (1), kantri pop pevačica Tejlor Svift (4) i pop pevačica Sara Barej (2).

(Beta-AFP)

Ostavite komentar

Your email address will not be published.