Roditelji preminule bebe: Neko će morati da odgovara za smrt naše ćerke

Otac Milanko Tadić, skrhan bolom, seća se tragičnog dana i kaže da je devojčica poplavela, a potom joj je pena krenula na usta. Tvrdi da je bila sigurno 15 minuta bez kiseonika. Majka Dragojla je bez reči, nema, u strašnom bolu.

"Neko će morati da odgovara za smrt našeg deteta. Neću stati, boriću se do kraja da dokažem da su oni krivi. Učiniću sve da se ovakve stvari u Dragačevu više ne ponove, da više nijedan roditelj ne doživi našu sudbinu", kazao nam je Milanko, koji je u utorak iz klinike preuzeo telo ćerke.

Bez komentara

Portparol ZC Čačak dr Miroslav Sretenović rekao nam je da nema nikakav komentar na ovaj slučaj, i da ako postoji ikakva sumnja roditelja nesrećnog deteta u greške lekara „postoji adresa na koju treba da se obrate“.

Niko još ne može da poveruje šta se dogodilo maloj Nikolini. Pričaju da je bila veselo dete, puno života. Tragičnog dana se igrala u kući, kada je pronašla zrno pasulja na podu i progutala ga. Tada je krenulo gušenje... Prevezena je kolima Hitne pomoći do čačanske bolnice, a odatle hitno u kliniku u Tiršovoj.

Direktor Doma zdravlja u Guči dr Nikola Kovačević u telefonskom razgovoru nam je rekao da nije ovlašćen da daje izjave za medije. Nezvanično smo u ovoj ustanovi saznali da lekari tvrde da nije istina da je dete ostalo bez kiseonika, već da je sve vreme na putu do Čačka bilo "pokriveno" kiseonikom.

O ovome smo hteli da više saznamo od direktora Zdravstvenog centra dr Radoslava Miloševića, u čijoj nadležnosti je i Dom zdravlja u Guči, međutim, rečeno nam je da je on u poseti Ministarstvu zdravlja, dok direktorka čačanske bolnice dr Jelena Bošković nije odgovarala na telefonske pozive.

Izvor: Novosti

Pogledajte još