Obroci za "decu ulice"

BEOGRAD, 29. jul 2009. (FoNet) - Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik organizacionog komiteta Univerzijade Beograd 2009. Božidar Đelić uručio je danas Svratištu za "decu ulice" 3.600 paketa suve hrane, kojim će biti obezbeđeni večernji obroci za štićenike Svratišta u narednih šest meseci.

"Iz budžeta Univerzijade preostalo  je nešto novca koji je bio predviđen za ishranu sportista. Jednoglasno smo odlučili da taj preostali deo budžeta, a radi se o 3.600 obroka, doniramo Svratištu", rekao je Đelić novinarima.

On je naglasio da će Svratište u sledećih šest meseci svakodnevno dobijati dovoljnu količinu lanč paketa za decu, i dodao da cena jednog paketa iznosi oko 700 dinara.

Prema rečima Đelića, svaki dinar dobijen od građana koji nije upotrebljen za ono za šta je bio namenjen, biće upotrebljen za prave svrhe.

"Kao što smo i obećali, i sve ono što je upotrebljeno za Univerzijadu, sada će biti upotrebljeno tamo gde je to moguće i potrebno", rekao je Đelić. "Osam hiljada soba koje su koristili takmičari trenutno se demontira i ponovo montira u studentskim i učeničkim domovima", precizirao je potpredsednik Vlade.

Predsednik Upravnog odbora organizacije "Centar za integraciju mladih" i koordinator Svratišta, Milica Đorđević,rekla  je da Svratište dnevno poseti, zavisno od sezone, leti oko 20, a zimi oko 60 dece.

"Ovo je već skoro druga godina da smo na Zvezdari i od gradskih vlasti očekujemo da Svratište nastavi da postoji ovde, ali i da se naredne godine razvije ovakav program na Novom Beogradu", rekla je ona i dodala da za ovakav model rada sa decom postoji potreba i u drugim gradovima Srbije.

Pogledajte još