Ja imam talenat

Serijal “Got talent” (Ja imam talenat) postigao je veliki uspeh u više od trideset zemalja u svetu. U svakoj zemlji je postigao neverovatnu gledanost. Mogu da se takmiče pevači, muzičari, horovi, trupe, igrači, akrobate, dreseri sa svojim ljubimcima, glumci, pantomimičari, imitatori, zabavljači, mađioničari, žongleri i oni sa sasvim neobičnim i retkim veštinama. Mogu da nastupaju pojedinačno ili grupno, porodice, klubovi, udruženja, dečji vrtići, škole, društva penzionera, kulturno umetnička društva... Jednom rečju, svi!

Po prvi put ovaj šou stigao je i kod nas, a o njegovoj popularnosti govori prepuno Pozorište na Terazijama, gde se tokom četiri dana održavala audicija. Kandidati koji su na prošlonedeljnim audicijama pokazali da imaju talenat, sada su se predstavili i javno - pred žirijem, gleaocima i okom kamere. Članovi tročlanog žirija Danica Maksimović, Ivan Tasovac i Aleksandar Milić Mili, imali su težak zadatak da među 440 najtalentovanijih kandidata odaberu 50 polufinalista.

Na ulazu nas očekuje obaveštenje u kom se navodi: “Dođite obučeni da impresionirate i da znate da možda nećemo moći da pogledamo vaš nastup u celosti, zbog velikog broja takmičara. Budite spremni da se predstavite najbolje što možete. Morate poneti sa sobom sve što Vam je potrebno za nastup. Nemamo mogućnosti da Vam obezbedimo stvari ili instrumente (rekvizite, klavijature, pojačala ...). Dođite kompletno obučeni za nastup jer ne postoje svlačionice koje možete da upotrebite.”

Ulazimo na balkon jer je sala već prepuna roditelja, rođaka, drugara i vatrenih navijača kandidata. Jedan momak iz organizacije na scenu bukvalno pod miškom donosi sledeću kandidatkinju koja od straha nije mogla sama da izađe. Danica Maksimović je oduševljena i počinje da joj postavlja pitanja:
“Dušo kako se ti zoveš?”
- Maja
Majo, imaš li ti prezime?”
- Imam. Petrović.
“Koliko imaš godina?”
- Pet
“Koju si tačku ti spremila?”
- Ja ću da manekenišem, pevam i poziram

Već na prve Majine manekenske korake i vrckanje, publika je bila na nogama. Onda je usledilo poziranje, doduše jedna poza od dva minuta. A onda je usledilo pevanje. Orio se “Aspirin” Seke Aleksić sve uz koreografiju, što su članovi žirija prokomentarisali da je mala već zvezda, a da će njima trebati jedan aspirin nakon njenog nastupa… Maja je prošla u drugi krug, i srećna trči roditeljima u zagrljaj.

Na scenu stupaju dva momka iz Smedereva, sa svojom “break dance” tačkom. Sve je išlo ko podmazano, bez ijedne greške. Publika sarađuje, žiri oduševljen. A onda samo jedan mali kiks, udarac nogom u glavu. Krv se sliva niz jagodičnu kost Aleksandrovog lica. Tačka je završena. Žiri poziva hitnu pomoć, tera ih sa scene i obaveštava ih da su prošli dalje. Vreme je za predah, osveženje i promenu publike.

Serijal „Ja imam talenat!“ počeće da se prikazuje na televiziji Pink od 28. septembra, a polufinalne i finalna emisija, koje se emituju uživo i gde će publika i gledaoci zaista odlučivati o pobednicima, očekuju se u novembru.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još