AUSTRALIAN OPEN: Ana zadovoljna svojom igrom

Ivanovićeva je danas pobedila Aniku Bek iz Nemačke sa 2:0 (6:1, 6:2) i plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

"Srećna sam kada se takmičim. Uživam u dugim poenima, dugim razmenama udaraca, dugim gemovima i teškim mečevima. To je ono što mi je nedostajalo prethodnih godina. Godina je dobro počela za mene, osvojila sam titulu u Oklendu i to je ono što sam želela, pošto dugo nisam osvojila trofej", rekla je Ivanovićeva posle meča.

"Dobro sam igrala u Oklendu, posebno u finalu, meč protiv Venus Vilijams bio je veliki izazov. Igrale smo mnogo puta, a samo sam je jednom pobedila, pa sam zadovoljna. To mi je donelo samopouzdanje uoči početka takmičenja u Melburnu. Uživam da se takmičim", dodala je 14. teniserka sveta.

Ivanovićeva je rekla da je zadovoljna radom svog tima.

"Njihova podrška mi mnogo znači. To ponekad može da vam donese prednost. Mnogo smo radili u pauzi, moj trener zaista razume tenis, vidimo gde bi moja igra trebalo da bude. Moj tim je veoma pozitivan, a to mi je nedostajalo u prošlosti, pošto igrač kada izgubi meč ili dva počne da sumnja u sebe. Ali oni me guraju napred", rekla je ona.

Ivanovićeva je rekla da je očekivala teške uslove za igru na Australijan openu.

"Teško je pošto ponekada izgubite koncentraciju, ali isto je za svakog igrača, morate to da izdržite. Ponekad jedva dođete do daha i morate da nađete način da se rashladite i da pijete dovoljno tečnosti. Godinama igram po ovakvoj vrućini, nije baš svakog dana prethodnih godina bilo ovako, ali to morate da očekujete kada dođete da igrate u Melburnu", rekla je ona.

Ivanovićeva će u trećem kolu igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:2 i 6:0.

Ivanovićeva i 17. teniserka sveta Stosur su do sada igrale sedam puta, a srpska teniserka pobedila je u tri meča. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Sofiji, kada je Ivanovićeva pobedila sa 6:2, 5:7 i 6:2.

Pobednica tog meča najverovatnije će igrati protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams, koja u trećem kolu igra protiv Danijele Hanuthove iz Slovačke.

"Žreb za mene nije bio dobar, ali nije ni za njih i one moraju da se čuvaju... Biće težak meč, poslednja dva duela protiv Sem su bila teška, jedan sam pobedila, a u drugom izgubila. Ona igra snažno, moram da podignem nivo svoje igre kako bih je pobedila", rekla je Ivanovićeva.

Beta

Pogledajte još