EXIT festival proglašen za najbolji evropski festival!

Publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz cele Evrope upravo EXIT festival iz Srbije najbolji!

Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio:

Želeo bih da zahvalim Eropskim festivalskim nagradama zbog ove neverovatne prilike da predstavim EXIT pred celim svetom. Takođe bih želeo da zahvalim festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas.
Neki od vas već znaju da je EXIT festival jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Verujemo da je društvena odgovornost EXIT festivala i dalje važan razlog našeg postojanja.

Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vernim ljubiteljima EXIT festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svetu, u kojem se EXIT održava od samog početka!

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. godini. Više od 620 000 ljudi iz celog sveta učestvovalo je u glasanju i EXIT je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista, zajedno sa belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festivalom iz Poljske, nemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.

Ovo je prvi put da EXIT osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih evropskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je u najužem izboru bio svake godine od tada. Exit je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival od strane još jednog važnog autoriteta u festivalskom svetu, UK Festival Awards.

EXIT R:Evolucija 2013 ostaće upamćena kao jedno od najuspešnijih izdanja festivala do sada. Oboreni su mnogi interni rekordi, dok je ostvarena poseta od oko 200.000 ljudi.

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Listu svih dobitnika možete videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada http://eu.festivalawards.com/ .

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.