Izložba crteža Ariona Asslanija - "Actionart"

ARION ASLLANI, ACTIONART, crteži
Galerija Doma Kulture Studentski Grad

16. januar - 1. februar 2014.
Otvaranje u četvrtak 16. januara u 19:00

Actionart crteži rađeni su u tehnici grafitne olovke, krejona, laviranog tuša, mastila, suvog i uljanog pastela, u formatima manjih dimenzija. Ovi crteži predstavljaju autentični, autonomni umetnički rad, izuzetan po svojevrsnoj odgovornosti prema sebi, okruženju i drugima, sa kritičkom porukom koja ukazuje na potrebu izmeštanja sa spektakularne površine stvarnosti.

Reč autora:

‘’Ovde se srećemo sa Actionart crtežima koji su nastali na terenu u toku poslednje tri godine. Na samom početku ovi crteži su služili kao predlozi odnosno priprema za slike koje su trebale biti realizovane u isto vreme, ali kako je Actionart polako okupirao teritoriju i zauzeo svoje mesto na terenskoj mapi, ovi crteži polako nadilaze sami sebe i od tada oni više ne služe slici kao objektu već postaju sami sebi smisao kao takvi, u funkciji Actionart - a.

Actionart nije proces, to je stanje, to je relativitet vremena i prostora. On nastavlja da postoji i bez delanja, on zauzima svoje mesto na mapi. Ono je tu, pored, iza, mimo nas. Ovi crteži nastali su upravo u ovom Actionart okruženju, u realnom prostoru, sa svojim koordinatama i fizičko – idejnom postavkom."
…………………………………………………………………………………………………………………
Arion Asllani je rođen u Beogradu 1980. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti(FLU) u Beogradu 2005. godine. Član je ULUS–a (Udruženje likovnih umetnika Srbije) od 2007.godine. Izlagao je u zemlji i inostranstvu kolektivno i samostalno od 2000.godine (DKSG, Dom omladine, Remont, Blok galerija…)

Arion ASLLANI svoj stvaralački angažman vezuje za mnoge nevladine organizacije, institucije kulture, pozorišnu scenu, teatarske trupe. Autor različitih vizuelno-likovnih projekata, koji britkim i često duhovitim konceptima komentariše najrazličitije teme od sociojalno - političkog konteksta ovdašnje sredine ili globalnih previranja, do nekih čisto umetničkih / likovno - formalnih pitanja.

Radno vreme Galerije:
svakog dana osim nedelje od 17.00 - 21.00
Ulaz slobodan

Pogledajte još