Masa počeo da hoda, oporavak ide po planu

BUDIMPEŠTA, 29. jula 2009. (Beta-AP) - Vozač Ferarija Felipe Masa počeo je da hoda, prvi put posle teške nesreće na stazi Hungaroring u nedelju u Budimpešti.

"Felipe priča, može uspravno da sedi, a danas je čak napravio i nekoliko koraka. Sa kliničkog i radiološkog stanovišta, njegov oporavak teče veoma dobro", navodi se u saopštenju Ferarija.

Masa je povređen, kada ga je u kacigu pogodio deo otpao sa bolida Rubensa Barikela, nakon čega se vozač Ferarija onesvestio i udario u zaštitnu ogradu.

Ferari je saopštio i da će Masa u bolnici AEK u Budimpešti ostati još nekoliko dana. Otac brazilskog vozača Luiz Antonio kazao je da se njegov sin još uvek ne seća nesreće.

Otac brazilskog vozača Luiz Antonio kazao je da se njegov sin još
uvek ne seća nesreće.

"Ako nastavi ovako, Felipe bi narednih dana mogao da bude prebačen u bolnicu u Parizu, a nakon toga i u domovinu. Ipak, moramo da slušamo savete lekara, a najvažnije je da mu život više nije ugrožen", rekao je Masin otac.

Prijatelj brazilskog vozača Popo Bueno otkrio je da Masu više od svega zanima da li će moći da se vrati takmičenju u Formuli jedan.

"Prijatelji uglavnom žele da ga vide kako se oporavlja, a on je vozač koji samo želi da se što pre vrati na stazu. Odgovor na to, međutim, mogu samo da daju lekari", zaključio je Bueno.

Pogledajte još