Udovičić: Polufinale ne zadovoljava naše ambicije

BEOGRAD, 29. jula 2009. (Beta) - Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić izjavio je da se ekipa ne zadovoljava plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva u Rimu.

"Znam da su nas mnogi otpisali, sada smo im zatvorili usta. Idemo dalje. Jedan cilj je već postignut, ali naše želje nisu ispunjene. Samo da budemo mirni i strpljivi, bez oscilacije. Tada možemo da računamo na uspeh. Nema popravnog", izjavio je Udovičić za sajt Vaterpolo saveza Srbije

Andrija Prlainović ocenio je da je u polufinalu ulog veliki za obe reprezentacije.

"Idemo uzlaznom linijom. Bitno je da svi shvatimo da je pitanje kada ćemo igrati utakkmicu ovakve težine i da moramo da joj priđemo maksimalno pripremljeni. Veliki je ulog i obaveza je svih nas da damo sve od sebe. Oni su jaka ekipa, ali verujem u našu igru", rekao je Prlainović.

Centar Duško Pijetlović rekao je da ekipi ništa ne znači pobeda nad Hrvatskom na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Peskari.

"Ona nije realan odnos snaga dva tima. Zaista su jak protivnik i naša odbrana će biti na velikim iskušenjima zbog njihovih odličnih centara", izjavio je Pijetlović.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Melburnu 2007. godine, Hrvatska je pobedila Srbiju u polufinalu sa 10:7.

Novi duel Srbije i Hrvatske igra se sutra od 16.50 na bazenu Foro Italiko. U drugom polufinalu sastaće se SAD i Španija.

Pogledajte još