Krstić blokirao Bajatovića: Svih 1.300 radnika "Srbijagasa" bez plate

0

Srpski snabdevač gasom ne može da radi, pa ni da isplati zarade. Razlog za to je „što u ovoj firmi nisu poštovali zakon“.

Radnicima “Srbijagasa”, kojima već pet godina rukovodi socijalista Dušan Bajatović, prvi put u poslednje dve decenije kasni plata. Drugi deo decembarske zarade trebalo je da prime prošlog petka, a veliko je pitanje da li će je dobiti i za mesec dana.

Ovu isplatu zaustavio je, saznajemo, ministar Lazar Krstić. Bajatović nije poštovao zakon, odnosno nije na vreme platio ratu od sedam miliona dolara za isporučen gas „Gaspromu“. Zato je Krstić odbio da stavi svoj paraf na odobrenje za isplata zarada radnicima „Srbijagasa“. Krstić nije želeo da promeni odluku ni posle lične intervencije Bajatovića.

Direktor „Srbijagasa“ pokušao je, naime, da uveri ministra da su dugovi koje ima posledica toga da mu mnoge državne institucije, pa i toplane duguju za gas, ali Krstić nije želeo da popusti.

“Ako pustim plate, prekršiću zakon, a to neću da radim – jasno je poručio Krstić tokom susreta sa prvi čovekom „Srbijagasa“, otkriva izvor “Blica”.

On dodaje da je Bajatović, pre odlaska u Ministarstvo, bio optimista i da je verovao da će plate biti puštene u ponedeljak, ali na račune 1.300 zaposlenih u „Srbijagasu“ ni juče nije stigla uplata. Novi susret Bajatovića i Krstića očekuje se danas. Na ovaj način je Krstić uradio ono što godinu i po dana najavljuje ministarka energetike Zorana Mihajlović. Krenuo je u kontrolu „Srbijagasa“, iako se do sada činilo da u „dobro čuvanu kulu“ socijaliste Bajatovića niko ne može ni da uđe.

Sadašnja situacija, međutim, umnogome bi mogla da promeni neprikosnoveni položaj Bajatovića, koji bi trebalo da objasni svojim radnicima zašto nema plate. Nezvanično se u raznim političkim krugovima može čuti da je ovaj potez Ministarstva finansija dodatni pritisak na direktora „Srbijagasa“ koji bi trebalo da dovede do reformisanja ove firme.

Izvor: Blic/ foto: Medija centar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.