Preslatko: Tri lavice rođene u borskom ZOO vrtu atrakcija za posetioce

Tri sestre lavice hrane se posebnim vešštačkim mlekom, a pakete hrane i vitamin dobijaju od Jelice Vranić iz Ciriha, koja skoro dve godine borskom ZOO vrtu donira deo sredstava.

One su jošš uvek smešštene u posebnoj prostoriji sa grejanjem, zbog relativno niske spoljne temperature.

"Male lavice postale su prave maze. Petnaest dana po rođenju odvojili smo ih od majke, zbog redovnog pregleda i vakcinacije. Morali smo da ih smestimo u adekvatnu prostoriju, gde imaju sve potrebne uslove, a naši radnici i veterinarski tehničari toliko predano brinu o njima da bukvalno ovde spavaju na smenu"
, kažže za Slađana Savić, predstavnik za odnose sa javnošću borskog ZOO vrta.

U Zoološškom vrtu u Boru pre dve godine već je rodjena jedna lavica, koja je dobila ime Mara, majka malih lavica.

Tada je Jelica Vranić, koja živi i radi u Cirihu odlučila da donacijama, pre svega u hrani i vitaminima pomogne borskom ZOO vrtu.

"Jelica je rodom iz Svilaajnca, žživi u Cirihu i na proputovanju kroz Srbiju doššla je i do nas. Mogu reći da se tu odmah prepoznala ljubav prema žživotinjama koja nas je i povezala. Mi smo joj neizmerno zahvalni na donacijama koje svakog meseca pružža, što novčano, što u paketima specijalne hrane, vitamina i vešštačkog mleka. Zato smo i žželeli da upravo ona kumuje ovim malim lavicama I njihova imena su Elena, Luna i Tara."
, kažže Slađana Savić.

"Bavim se fotografisanjem žživotinja. Tako sam zavolela velike mačke. Svuda u Evropi smo slikali žživotinje u Zoološškim vrtovima, ali tamo nema mogućnosti da se ovako približžim malim lavovima, niti postoji mogućnost za ovakve donacije. U prvu malu lavicu Maru zaljubila sam se čim sam je videla pre dve godine. Zato sam odlučila da dam donaciju, a sada se sve to nastavlja sa ove tri male lavice"
, naglaššava Jelica Vranić.

Izvor: Blic

Pogledajte još