Horoskop: Koji sport najviše odgovara vašem znaku

Razmislite o astrološkom elementu i da li biste trebali da vežbate u vodi ako ste vodeni znak ili morate osetiti vetar u kosi ako ste vazdušni znak . Ako ste vatreni znak morate se vežbanjem doslovno zapaliti ili ako ste zemljani znak najugodnije ćete se osećati na otvorenom u prirodi.

OVAN
Za vreme vežbanja morate da pijete mnogo vode. Budući da ste vatreni znak treba vam mnogo više vode nego prosečnoj osobi. Odgovaraju vam pustolovni, ekstremni sportovi: planinarenje, intenzivno trčanje, rafting ili plivanje u reci. Vi biste često trebali da menjate vrstu sporta, ali potrudite se da ste uvek na otvorenom.

BIK
Imate spor metabolizam, pa su za vas lakši sportovi. Vrtlarenje je idealno. Ali mogli biste da se oprobate u plesu jer većina Bikova ima odličan osećaj za ritam. Šta god izabrali morate da se prisilite da budete redovni i da se pridržavate režima vežbanja. Vrat je vaša slaba tačka pa ne smete da se bavite sportovima koji na njega stavljaju i najmanji rizik.

BLIZANCI
Vašim živcima je opuštanje nužno. Joga bi mogla potpuno da promeni vaš život. Svim Blizancima slaba tačka su pluća, pa se potrudite da duboko i ispravno dišete prilikom vežbi. Uvek morate da birate zanimljive i nove sportove jer vam inače vrlo brzo postaje dosadno.

RAK
Vama trebaju vežbe koje možete da radite u stanu. Investirajte u nekoliko sprava i nekoliko cd-ova. Budući da vama vlada voda, plivanje je takođe dobar izbor. S obzirom da ne možete da odolite slatkom, bavite se aktivnostima koje su usmerene na sagorevanje kalorija, a ne onima koje prvenstveno ojačavaju mišiće.

LAV
Svaki sport koji će vam dati priliku da pokažete svoje telo je idealna za vas. Imate mnogo energije i odličan ste plesač. Potražite sportove kojima ćete negovati svoju prirodnu lepotu. Vaša slaba tačka su razočarenja. Prihvatite činjenicu da ne treba u svemu biti najbolji i uvek pobednik.

DEVICA
Svakodnevne šetnje su savršena vežba za vas. Morate naučiti da zaustavite svoj preaktivni mozak i najmanje dvaput dnevno se opustite uz meditaciju ili na neki drugi način. Svakih nekoliko meseci nešto duži odmor je potpuno obvezan za vas. Vama Devicama odgovara i plivanje, posebno ako je ukomponirano uz odmor.

VAGA
Poštujte svoje energetske uspone i padove. Nekad ćete biti raspoloženi za vežbu, a ponekad ne. Za vas su jutarnje vežbe istezanja, kao i vežbe za ojačavanje leđnih mišića. Uveče je najbolji izbor ples ili aerobik. Za vreme vežbanja, ali i tokom celog dana morate da pijete što više vode.

ŠKORPIJA

Vas ne treba nagovarati na sport. Izdržljivi ste i uporni. Idealni za maratone. Jedino što trebate da pripazite je da ne koristite fitnes kao izgovor za prikrivanje osećaja – to bi moglo da prouzrokuje zdravstvene poteškoće.

STRELAC
Najbolji sportovi za vas su trčanje, hodanje, jahanje ili tenis. Vi doslovno možete da se razbolite ako se ne krećete dovoljno. Vaš znak vlada izdisajima, što može da uzrokuje plitko disanje. Zbog toga recite da jogi.

JARAC

Vaša kolena su najosetljivije područje. Umesto trčanja, pokušajte sa šetnjama, plivanjem ili jahanjem. Po prirodi ste planinar, pa sve dok ne preterate, posebno po suncu, uvek ćete doći do vrha.

VODOLIJA
Dobri ste u svim ekstremnim sportovima poput ronjenja, paraglajdinga, raftinga i sl. Zbog toga pronađite neku vrstu vežbe kojom ćete uspeti da izrazite svoju ličnost. Ako se odlučite na vežbanje u zatvorenim prostorijama morate pronaći neki dodatni motiv.

RIBE

Kao najvodeniji znak od svih vodenih znakova trebali bi da što više vremena provodite u vodi. Plivanje, pa čak i sunčanje možete smatrati idealnim sportom. Zamena za vodene sportove mogla bi biti joga i Tai Chi. Dodatno pijte puno vode i ne propuštajte dobar san.

Izvor: 24sata/ foto: morguefile

Pogledajte još