Šta će se desiti ako Legija promeni iskaz o ubistvu Ćuruvije?

0

Milorad Ulemek Legija može na sudu da promeni iskaz u kojem je izneo svoja saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije, a sud će oceniti koja je njegova priča pouzdanija.

“U slučaju da na suđenju ćuti ili da kaže da ono što je ranije rekao nije tačno, sud može da prihvati Ulemekov prvobitni iskaz, ali će vrednost te izjave biti manja”, objašnjava za „Blic“ dr Božidar Banović, profesor krivičnoprocesnog prava na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i bivši direktor Više škole unutrašnjih poslova.

Pročitajte još

    Osveta Legije
    Tužilac: Ulemek ne može da dobije privilegije
    Legija se još 2001. hvalio da zna ko je ubio Ćuruviju
    Radisavljević: Legija je otkrio ubice Ćuruvije; Vučić: Niko neće biti izuzet

On dodaje da je za sud pouzdaniji i da ima mnogo veću dokaznu vrednost iskaz svedoka koji je neposredno nečemu prisustvovao nego kada iznosi priču koju je čuo od nekoga.

Na pitanje kakva je mogućnost da Ulemek ima direktna saznanja o ubistvu vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“, Banović odgovara: “S obzirom na neformalni položaj koji je tada imao, moguće je da je u nekom trenutku bio prisutan kada se o tome negde odlučivalo”.

Advokat Božo Prelević kaže da ne veruje da će Ulemek menjati svoj iskaz koji je dao u prisustvu advokata i tužioca.

“Ali njegov iskaz mora da bude saglasan s drugim materijalnim tragovima, dokazima i izjavama, odnosno mora da se uklopi u jedan sled koji vodi ka krivičnom delu i njegovim izvršiocima”, ističe Prele

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.