Užice: Polugodište počinje na vreme, obezbeđeno dovoljno flaširane vode

0

Gradski štab za vanredne situacije odlučio da se u Užicu ne pomera drugo polugodište u školama, jer su obezbeđene dovoljne količine flaširane vode za škole.

Štab je na poslednjoj sednici konstatovao i da se radovi na izgradnji alternativnog vodozahvata u Sušici odvijavu predviđenom dinamikom, kao i da užički Vodovod već nekoliko dana ispira centralnu gradsku mrežu, rezervoare i vrši pripreme za ispiranje sekundarne mreže.

Štab je saopštio i da Zavod za javno zdravlje nastavlja sa svakodnevnim uzorkovanjem I praćenjem ispravnosti vode za piće koja se u cisternama dostavlja građanima. Rezultati pokazuju da je voda iz cisterni potpuno ispravna.

Štab je razmatrao i predlog snabdevanja Užičana pijaćom vodom u uslovima snežnih padavina I niskih temperatura,koje se prema prognozama mogu očekivati već tokom sledeće sedmice.

Konstatovano je da u takvim okolnostima može doći do zaleđivanja cisterni, pa će zbog toga isporuka vode počinjati sat kasnije.

Količine vode koje će biti na raspolaganju građanima neće se smanjivati, pošto je grad obezbedio dodatne pokretne I stacionarne cisterne, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Vanredna situacija proglašena je u Užicu 6.januara zbog problema sa vodom.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.