Selaković: U istrazi u Užicu nema nedodirljivih

Ispituju se razne činjenice, medju kojima i kada su građani prvi put zvanično obavešeni da voda u Užicu nije za piće.

"Svako ko je nadležan da obezbedi pijaću vodu za Užice obuhvaćen je istragom. Predistražne radnje i istraga mogu da dovedu i do centralnog državnog nivoa, jer, kao što je to slučaj sa minihidroelektranom na Vrutcima, dozvole za takve objekte daju republičke institucije"
, rekao je Selaković.

On je naglasio da problem sa akumulacijom Vrutci datira još od pre 10 do 15 godina i da je ta situacija metafora našeg društva.

"Za stanje na Vrutcima odgovorna je država, koja poslednjih godina nije funkcionisala i mnogi nisu radili ono što je trebalo ppo zakonu da rade. Tako smo imali situaciju da je vodozahvat Vrutci tretiran kao turistički objekat u kome se kupalo, dizali nelegalni objekti, poljoprivredna gazdinstva i sve ostalo što je dovelo do toga da Užičani danas nemaju ispravnu pijaću vodu"
, rekao je Selaković.

Ministar pravde pohvalio je Osnovno i Više tužilaštvo u Užicu i istakao da su oni prvi državni organi koji su sredinom decembra ,posle prvih saznanja o neispravnosti vode, preduzeli odgovarajuće poteze i radnje za otkrivanje odgovornih za problem sa vodosnabdevanjem.

Izvor: Blic

Pogledajte još