Supruga indijskog ministra nije umrla prirodnom smrću, sumnja se na ubistvo

Prema rezultatima autopsije, smrt Puškarove bila je "iznenadna i neprirodna".

Taror, koji je ranije primljen u bolnicu zbog bolova u grudima, preuzeo je telo supruge radi kremacije.

Bračni par privukao je pažnju medija nakon što su na društvenoj mreži "Tviter" objavljene informacije da je Taror imao vanbračnu vezu sa pakistanskom novinarkom Mehr Tarar.

Mediji u Indiji su ministra za ljudske resurse Šašija Tarura, nekadašnjeg diplomatu u UN, koji je smatran čak i kandidatom za generalnog sekretara, zbog sklonosti da šalje kratke poruke, prozvali "Mister Tviter".

Telo je, prema rečima ministrovog ličnog sekretara, pronašao sam ministar kada se vratio u hotel nakon što je ceo dan bio na konferenciji i zatekao vrata njenog apartmana zaključana pa je prvo pomislio da spava, preneo je AFP.

Bračni par je boravio u luksuznom hotelu od četvrtka zbog renoviranja kuće. Mediji pišu da je muž obavestio policiju o njenoj smrti čiji se uzrok još uvek ne zna.

Skandal zbog preljube izbio je u sredu kada su se na Tviter nalogu ministra za ljudske resurse pojavile poruke, koje je videlo dva miliona sledbenika i u kojima se govori da je u vezi s pakistanskom novinarkom Mehr Tahrar.

Ministar je kasnije rekao da je njegov Tviter nalog "hakovan", ali je Sunanda u izjavi za indijske medije priznala da je ona napisala poruke što je kasnije demantovala.

U jednoj od njih je optužila novinarku da radi za pakistansku tajnu službu i da "juri" njenog muža, navodi AFP.

U međuvremenu je izdato saopštenje u kome se kaže da su njih dvoje u srećnom braku od 2010. godine.

Pakistanska novinarka koja je demantovala da je ministrova ljubavnica, tvitovala je nakon što je čula da je Sunanda umrla: "Apsolutno sam šokirana. Ova tragedija se ne može rečima opisati. Počivaj u miru, Sunanda".

Ministar Taror, bivši indijski diplomata pri UN, od 2009. godine je član indijskog parlamenta, a zatim je postao ministar u vladi premijera Manmohana Singa.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia

Pogledajte još