RAČUNI ZA GINISA: Potrošio nula kilovata, treba da plati za struju više od 1000 dinara

Na društvenim mrežama kruži jedan od mnoštva neverovatnih računa za struju. Naime, jedan Beograđanin je uredno dobio račun od EPS-a na kome piše da je dužan 1028 dinara, iako se jasno vidi da čovek nije potrošio ni jedan jedini kilovat. Evo i slike spornog računa:

(old_image)

Ovo, međutim, nije jedini gaf iz EPS-a. Internetom kruži i slika „računa za Ginisa”. Jedna Beograđanka je postavila sliku svog računa po kome ona duguje neverovatnih 1,693,429.34 dinara.

(old_image)

Interesantno je da je u računu naznačeno da sam potrošila u zelenoj 408, u plavoj 1459, a u crvenoj zoni čak 98131 kW, (mislim da ni dve fabrike ne mogu potrošiti tu količinu električne energije za mesec dana, a takođe mislim da nijedna omanja elektrana ne može proizvesti za naznačeni period tu količinu električne energije), a živim u privatnoj kući i grejem se na ugalj – prokomentarisala je ova devojka.

Podsetimo, juče se povodom grešaka koje se javljaju u obračunima za naplatu oglasio i direktor „EPS snabdevanja" Dejan Vasić.

Činjenica je da je u decembru u Srbiji potrošačima isporučeno čak za četvrtinu više električne energije nego u novembru i zato su računi uvećani – rekao je on.

Međutim, kada je „dogorelo do nokata, zvanično je objavljeno da su decembarski računi greškom uvećani, i da problem leži u „ljudskom faktoru”

Ministarka energetike Zorana Mihajlović se povodom gungule koja se dešava sa računima za struju još nije oglasila, premda je poznato da je uvek raspoložena da komentariše zbivanja, čak i ona van svog sektora. da li će zbog ovog uskoro postati bivša ministarka, kao što to biva u uređenim zemljama posle sličnih skandala - ostaje da vidimo.

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još