AUSTRALIAN OPEN: Ana srušila Serenu za četvrtfinale

Ivanovićeva, 14. teniserka sveta, tako je prekinula niz Vilijamsove od 25 uzastopnih pobeda i plasirala se u četvrtfinale jednog grend slem turnira prvi put od 2012. godine. Ona je do pobede došla za sat i 56 minuta igre i tako ostvarila prvu pobedu protiv Amerikanke u petom međusobnom duelu.

"Ovo je sjajno, pokušala sam da odigram najbolje što mogu. Nije lako igrati protiv takvog šampiona kakva je Serena, posebno što je nikada do sada nisam pobedila. Ali, ona je samo čovek i znam da je pod velikim pritiskom, pa sam izašla na teren i veoma dobro udarala loptice", rekla je Ivanovićeva posle meča.

Vilijamsova je u prvom setu napravila brejk više - dva i povela, ali je srpska teniserka u nastavku popravila igru i u naredna dva seta tri puta oduzela servis protivnici i plasirala se u četvrtfinale.

Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča između domaće teniserke Kejsi Delakve i Kanađanke Eženi Bušar.

Ivanovićeva je do sada jednom igrala protiv 120. teniserke sveta Delakve i pobedila, 2007. godine na turniru u Sidneju, kada je bilo 6:3, 6:4. Sa 31. teniserkom na WTA listi, Ežen Bušar, igrala je jednom, prošle godine na Vimbldonu, kada je izgubila sa 3:6 i 3:6.

Pogledajte još