Putin: Kad odem u penziju, biću hokejaš, sad klizam i pravim se važan

0

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je previše rano da bi se izjasnio da li će se kandidovati za četvrti predsednički mandat 2018. godine, poručivši da ne bi bilo mudro držati se vlasti po svaku cenu.

Foto: Alexei Nikolsky / Presidential Press Service via RIA Novosti-AP

“Tek je 2014. a izbore ćemo imati 2018. Sada treba da radimo, a onda ćemo videti”, rekao je Putin u danas emitovanom intervjuu stranim i ruskim novinarima.

Putin je naveo da je “najgora i najopasnija stvar koja može da se desi političaru da se drži vlasti po svaku cenu i samo se na to fokusira”.

“U tom slučaju, neuspeh tog političara je neizbežan i on je uvek u strahu da ne načini pogrešan korak. To nije nešto o čemu bi trebalo da se misli – neophodno je usredsrediti se na rezultate rada”, poručio je predsednik Rusije, prenela je agencija RIA Novosti.

Upitan o planovima za penziju, Putin je kazao da “nema nameru da izigrava opasnog momka”, ali da će se najverovatnije angažovati u neprofesionalnoj hokej ligi za starije od 40 godina.

“Pre dve i po godine nisam uopšte klizao, a sada me možete videti kako se ponekad pravim važan. U tome uživam. Ako, i kada se penzionišem, pokušaću da se bavim stvarima u kojima uživam”
, dodao je Putin.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.