Crna Gora: Mitropolija gradi zgrade i hotel

Foto: mitropolija.com

A na delu tog prostora Mitropolija je ucrtala je turističke vile, poslovno-stambene objekte, javnu garažu, sportske i rekreativne terene, park, kao i hotel.

Mitropolija crnogorsko-primorska urbanistički je valorizovala 51.000 kvadrata zemlje u Buljarici, jer se novim planskim dokumentom za taj prostor izašlo u susret željama crkve da na svojim parcelama, osim turističkih vila, ucrta i hotel, poslovno-stambene objekte, javnu garažu, sportske i rekreativne terene.

Kako piše podgorički list, Buljarica, jedna od najlepših i retkih građevinski netaknutih uvala na Crnogorskom primorju, nakon šest godina, od kada je započela izrada, dobila je svoj Detaljni urbanistički plan, koji se našao na javnoj raspravi.

Mitropolija crnogorsko-primorska je jedan je od najvećih zemljoposedika u opštini Budvi, jer se računa da u svome vlasništvu ima govoto milion kvadrata atraktivnih zemljišnih parcela.
Samo u Buljaricama Mitropolija crnogorsko-primorska raspolaže sa 51.572 kvadrata.

Mitropolija je, kako navode Vijesti, na delu tog prostora ucrtala turističke vile, poslovno-stambene objekte, javnu garažu, sportske i rekreativne terene, park, kao i hotel.

B92

Pogledajte još