"Odumiranje" od nedelje na RTS-u

Serija je nastala po istoimenom filmu koji se donedavno vrteo u bioskopima i imao uspešnu promociju na nekoliko domaćih i stranih festivala.

"U seriji ima dosta scena koje se nisu našle u finalnoj verziji montaže filma. Film bi sa njima bio predug pa smo morali da ih se odreknemo"
, kazao je reditelj Pušić.

Glavne uloge u “Odumiranju” tumače Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Emir Hadžihafizbegović, Milica Janevski... Pušić za "Blic" TV Magazin kaže da ćemo u seriji videti i likove kojih nema u filmu.

Prva epizoda
Janko se posle dužeg vremena vraća u rodno selo. Zatiče skoro ispražnjeno selo, urušene kuće i majku koja ga željno iščekuje. Namerava da što pre krene u ostvarenje svog plana.

Termin: Nedelja u 20.00
Trajanje: Četiri epizode po 40 minuta
Uloge: Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Emir Hadžihafizbegović, Milica Janevski i Nikola Ilić

"U seriji postoji jedan novi lik Negovan, Strahinjin novi pomoćnik, koga tumači mladi glumac Nikola Ilić. Scene sa njim smo baš voleli, i na snimanju i tokom montaže, ali su u nekom trenutku nažalost morale da otpadnu zbog dužine i ritma filma."

Reditelj dodaje da ova serija pruža sasvim drugačiju sliku o selu od one koju obično viđamo na televizijskom programu.

"Ne verujem da će promeniti bilo čiju svest, ali ako bilo koga natera na razmišljanje o tome, to je već korak napred", ističe Pušić.

Urednik domaćeg serijskog programa na RTS Marko Novaković kaže da u vreme kada u srpskim selima ima sve manje stanovnika, serija poput “Odumiranja” nam je potrebnija nego ikad.

Ona u sebi, pored izvanredno iznivelisane i ispričane drame o generacijskom jazu, nosi tragiku svakog junaka, bez namere da presuđuje o tome čiji je životni put ispravan, a čiji nije - kaže Novaković.

Blic

Pogledajte još