Namirnice koje hidriraju kožu

Ono što možda niste znali jeste da kod ovog problema veliku pomoć mogu da pruže određene namirnice. Uz donekle redukovanu ishranu, kao dodatku vašoj uobičajenoj beauty rutini, koža će lakše povratiti vlažnost i sjaj.

Izdovajamo 5 namirnica koje će učiniti vaše lice i kožu tela blistavim i svežim.

Ovsena kaša

Ovsena kaža je puna vode koja koži vraća hidrirani sjaj. Takođe je odličan izvor mangana, koji pomaže u proizvodnji proteina, uključujući kolagen i elastin, i štiti ćelije kože od oštećenja nastalih gradnjom slobodnih radikala.

Tunjevina

Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u tunjevini održavaju ćelijske membrane i tako štite i održavaju vlažnost kože. Tunjevina i losos su takođe izvori vitamina B, koji je veoma bitan u zimskim danima.

Spanać

Pored toga što je bogat vitaminom A koji jača kožu, spanać takođe sadrži fitohemikalije i folate koji održavaju vlažnost.

Avokado

Voćka koja se ne nalazi tako lako kod nas, posebno ne u zimskom periodu, ali ako je negde ugledate, obavezno priuštite sebi, s obzirom da je avokado bogat vitaminima C i E, kao i monozasićenim mastima koje održavaju vlagu.

Pomorandže

Pomorandže su same po sebi pune vode, tako da ih već to čini odličnom hranom za kožu. Takođe sadrže vitamin C, vitamin rastvorljiv u vodi koji kao antioksidant štiti organizam, uključujući i ćelije kože od štetnih slobodnih radikala. Vitamin C proizvodi i kolagen, koji je osnovni protein u organizmu zadužen za održanje kože, kostiju i tkiva.

Izvor: b92

Pogledajte još