Nole imitirao Bekera posle meča sa Fonjinijem

Mnogo pre nego što je došao u vrh svetske teniske rang liste, Đoković je zaradio nadimak "Džoker" i "Lakrdijaš" zbog svojih imitacija kolega tenisera, posebno krikova Marije Šarapove, prepoznatljivog gesta Rafaela Nadala kojim povlači šorts, kao i praskanja Džona Mekinroa.

Te njegove šaljive imitacije nisu uvek nailazile na dobar prijem.

Četrdesetšestogodišnji Beker, šestostruki osvajač grend slemova, sedeo je danas među Đokovićevim navijačima, crven u licu i smejući se, dok je gledao srpskog tenisera kako imitira njegovo karakteristično ljuljanje pri servisu.

Đoković je angažovao Bekera pred Otvoreno prvenstvo u Australiji da mu pomogne da osvoji četvrtu titulu zaredom.

On se tom cilju danas približio za korak, pobedivši prijatelja iz detinjstva Fabija Fonjinija sa 3:0 u setovima (6:3, 6:0, 6:2).

Pobedom nad 16. teniserom sveta, Đoković je ušao u svoje 19. uzastopno grend slem četvrtfinale.

Posle meča, Đoković se vratio na teren da porazgovara sa Džimom Kurijerom, jednim od Bekerovih glavnih rivala 1990-tih, koji ga je pitao: "U vreme kada ste imitirali kolege, da li ste imitirali Borisa?"

Beker koji je sedeo nedaleko, nasmejao se i dao mu znak prstom.

"O, da, jesam. Ali on to još nije video", odgovorio je Đoković, na oduševljenje publike.

On je potom zatražio lopticu, prišao osnovnoj liniji, gde je počeo da se izvija unazad i približava lopticu reketu, spremajući se za udarac, potom je bacivši u vazduh, zaklativši se i promašivši je, posrćući ka napred.

"Ovo je bilo u tvojim dobrim danima, Borise, a danas izgledaš ovako", smejao se Đoković, dok je hodao kao povijeni, stariji čovek koji ćopa.

Beker je nedavno imao operaciju članka, i nije bio u stanju da igra tenis, sve dok nije počeo s novim trenerskim poslom.

Pošto se masa umirila, Đoković je rekao da nije mogao da dočeka da Bekeru uzvrati na servis, i dodao: "Morao sam da mu dam malu prednost, jer se trudi. Radi svaki dan".

Kasnije, na konferenciji za novinare posle meča, Đoković je primetio da njegova imitacija nije baš bila savršena: "Moram da nabacim par kilograma i ofarbam kosu kako bi bolje imitirao Bekera".

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Španca Tomija Robreda.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.