Tetovirana manekenka snimila spot sa gepardima u utočištu za divlje mačke

Tetovirana manekenka Lusi Logan pozirala je zajedno sa divljim mačkama, što je nagnalo Društvo za zaštitu životinja u zatočeništvu da reaguje. Oni su ocenili da je reč o “opasnom, neodgovornom i neetičkom” ponašanju, dok fondacija tvrdi da bezbednost životinja i manekenke nije bila ugrožena.

Provokativno odevena Lusi Logan snimila je i video podvučen elektronskom muzikom, koji je postavljen na “Jutjub”.

Dvadedesetčetvorogodišnja manekenka nosi haljinu bez leđa sa leopardovom šarom, a u jednom trenutku čak mazi jednog geparda. Sebe opisuje kao “međunarodno priznatu tetoviranu manekenku i ljubitelja životinja”.

Ovaj fotosešn je posvećen velikim mačkama, čija populacija opada, ljudima koji pokušavaju da ih spasu i dokaz o mojoj strasti za ova prelepa stvorenja. Molim vas, donirajte sredstva i podržite fondaciju u obavljanju ovog veličanstvenog posla!”, kaže ona u spotu na “Jutjubu”.

Liz Tajson, direktorka Društva za zaštitu životinja u zatočeništvu, izjavila je da je “šokirana” zbog saznanja da se “životinje sada iznamljuju za snimanje”.

Omogućavanje bliskog kontakta između pripadnika javnosti i opasnih divljih životinja je neetičko, neodgovorno i ekstremno opasno”, izjavila je ona. “Postoje brojni primeri ljudi koji su namerno ili nehotice došli u dodir s divljim životinjama, sa pogubnim ishodom. Vreme je da ozbiljno preispitamo držanje tih životinja u zatočeništvu; ne samo zbog njih, nego i zbog nas.

Ne iznajmljujemo životinje i sigurno ne bismo učinili ništa što bi dovelo životinje u opasnost”, izjavila je portparol Fondacije Tanit Braun. Ona je istakla da je Lusi dala veliki doprinos ukazivanju na problem ugroženosti divljih mačaka. “Samo je stajala i pozirala. Ne vidim ništa loše u onome što je učinila. Lusi zaista strastveno pomaže u borbi za zaštitu divljih životinja i, kao što vidite, nije nimalo zabrinuta zbog toga što su joj divlje mačke prišle toliko blizu.

Foto: youtube printscreen
Izvor: Blic

Pogledajte još