Atmosfera linča pred izlazak pedofila ubice iz zatvora

Zahvaljujući amnestiji iz 1989. godine kazna mu je preinačena na 25 godina zatvora i narednog meseca izlazi na slobodu.

Izmedju ostalog i zbog Satane iz Pjotrkova, kako ga zovu Poljaci, parlament je prošle godine usvojio zakon po kome se i nakon izdržavanja zatvorske kazne, na predlog veštaka i po odluci suda, mogu ponovo izolovati serijske ubice i brutalni pedofili od kojih se mogu očekivati ponovo ista krivična dela.

Zakon, medjutim, greškom nije objavljen na vreme, stupio je na snagu tek u januaru i najverovatnije će na slobodu izaći Trinkjevič i još neki Poljaci, osudjeni na smrt pre 1989. godine kada su im amnestijom smrtne kazne preinačene na 25 godina zatvora, zato što tada u Poljskoj nije postojala doživotna robija.

Mediji su ponovo na svetlo dana izvukli Trinkjevičev slučaj sa svim brutalnim detaljima, a javnost je uzavrela i na društvenim mrežama je već mnoštvo stranica koje pozivaju na linč i dobijaju hiljade lajkova.

U Pjotrkovu se već čuje da ga, ako se pojavi, čeka metak od rodjaka nekih od žrtava a u medijima su se pojavile i izjave drugih zatvorenika koji su sa "bestijom" iz Pjotrkova izdržavali kaznu, kako im je žao što nisu imali priliku da ga ubiju još dok je bio u zatvoru.

izvor: Beta

Pogledajte još