Udar na dilere: Hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

"Pretereseni su stanovi Dragoslava Kosmajca, Aleksandra Vavića , Dragoslava Ilića , Ranka Radoševića, Lorena Milića, Filipa Pejovića, Nikole Šesto, Vladimira Jovanovića. Većina njih je privedena na saslušanje, nakon čega će biti odlučeno da li će im biti određeno saslušanje", kažu u beogradskoj policiji.

U toku je akcija hapšenja narko-dilera i na teritoriji Novog Sada, rečeno je u MUP-u.

Tokom pretresa su pronađeni marihuana, heroin, kao i vage za precizno merenje, a uskoro se očekuje saopštenje policije.

Kako B92 nezvanično saznaje u Beogradu je privedeno osam osoba: Siniša Cvetić, Miroslav Jocić, Filip Pejović i njegova tetka Slobodanka Ninić, Tihomir Živojinović i njegova ćerka Vanja Živojinović, Dragan Ristić i Đorđe Pejičić.

U Novom Sadu je pretreseno 17 lokacija, a privedeno je osam osoba: Božidar Bosnić, Marko Krstić, Goran Goranović, Veselin Vukotić, Tomislav Božak, Zoran Jajić, Jovica Dimitrovi, Ljubo Bogičević.

Policija traga za Nikolom Prpićem u čujem su stanu pronađene tri radio veze.

Vučić: Ima dovoljno dokaza za optužnice

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će za neke od onih koji su privedeni u današnjoj akciji biti dovoljno dokaza za podizanje optužnice i poručio da je to još jedan pokazatelj da nema jačih od države.

Vučić je rekao da je još krajem prošle godine najavio da nastaje pakao za narko dilere i naveo da, kada je to rekao, nije se šalio i da je ovo prvi put da ih neko privodi i da ulazi u njihove "štek stanove".

Govoreći o onima koji su danas privedeni, Vučić je rekao da je policija upala u njihove štek stanove, da je kod njih pronađena značajna količina marihuane, opijata i oružja i da će za neke biti dovoljno dokaza da se podigne optužnica.

"Ovim je država pokazala da ni od koga ne preza i da se nikoga ne plaši, kao i da oni koji su najjači na beogradskom i srpskom asfaltu ni na koji način ne mogu da se mere sa snagom, voljom i energijom države da se sa takvima koji predstavljaju najveću pošast obračunaju", rekao je Vučić.

Prvi potpredasednik Vlade Srbije je na pitanje da li može da kaže protiv koga će od privedenih biti podignuta optužnica, odgovorio da je to pitanje za tužioca, ali i dodao da je on već rekao za narko dilere predstoji pakao i da on vrlo dobro zna značenje te reči.

Na 28 lokacija u Beogradu pronađeni su narkotici, oružje i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim delima.

Izvor: Blic, B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.