Autobus udario u hotel u centru Beograda, dve osobe povređene

Saobraćaj je bio usporen zbog udesa, a na licu mesta su izašla i dva vozila Hitne pomoći.

Kako prenose “Novosti”, vozač autobusa “511” je na okretnici u Savskoj ulici krenuo ka početnoj stanici, kada je shvatio da je autobus turirao, odnosno da je papučica gasa zaglavljena i da kočnica ne može da pomogne. Kako ne bi udario putnike na početnoj stanici, on je volan usmerio ka levo i krenuo ka Nemanjinoj. Autobus je, ušavši u Nemanjinu, nastavio da se kreće, usput “pokupio” i dva parkirana vozila i zaustavio se tek udarivši u zid ćevabdžinice i hotela “Beograd”, prignječivši pritom pešaka (68). On se zatekao pored tende i za dlaku je izbegao smrt, a vozača raskrvavljene glave su izvukli iz smrskanog autobusa lekari Hitne pomoći.

Autobus je bio prazan, jer je upravo krenuo sa početne stanice, pa u vozilu nije bilo putnika .

Povređeni vozač i pešak su prevezeni u Urgentni centar, gde su primljeni na dijagnostiku. Prema prvim informacijama, vozač ima posekotine, a pešak je zadobio povrede abdomena i noge.


Mali: GSP da formira komisiju kako bi se utvrdio uzrok nesreće

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali i direktor GSP “Beograd” Dragomir Spasić najavili su veceras da će GSP formirati komisiju kako bi se utvrdilu uzroci zbog kojih je autobus GSP na liniji 511 udario u hotel “Beograd” u Nemanjinoj ulici.

''Mislim da je prerano za bilo kakve zaključke. Sačekaćemo šta će reći MUP i tražili smo da GSP u što kraćem vremenskom period formira komisiju kako bi utvrdio prave uzroke nesreće''
, rekao je Mali koji je obišao mesto nesreće.

On je naveo da se radi se o autobusu na liniji 511 za Sremčicu, koji je iz neutvrđenog razloga umesto da skrene desno, napravio manevar i udario zgradu.

Izvor: Beta, Kurir, Blic, Novosti
Foto: Youtube – printskrin