Ovo su najgora jela od mesa

Jedan globtroter sastavio je listu od pet najgorih mesnih jela koja je ikad probao. Svoje gastronomsko iskustvo podelio je sa čitaocima.

Južna Kina - pacov
Tokom boravka u južnom kineskom gradu Jangšuo, globtroteru je rečeno da su poljski pacovi postali popularan izvor hrane. Budući da žive u poljima gde meštani uzgajaju kikiriki, pacove hvataju u zamke, a sušene ih prodaju na lokalnim pijacama. Baš onako kako očekujete – meso sušenog pacova je odvratno.

Japan - pileći jajnici
U Jakitori barovima serviraju samo ptičje sastojke. Ovi mali restorani, koji se mogu naći širom Japana, služe sve ptičje sastojke izuzev perja i kljuna. Neka od ponuđenih jela mogu biti zaista ukusna, poput hrskave kože i mesa s roštilja umočenih u sos ili posutih solju. Pileće srce na roštilju nije potpuno neprihvatljivo, ali pileće jajnike nenaviklo nepce teško će prožvakati.

Nemačka - čizburger u limenci

Nemačka kompanija "Katadyn" dosetila se da stavi čizburger u limenku. Ovaj neobičan gastro izum namenili su planinarima i ostalim istraživačima, a naručuje se poštom. Međutim, sama pomisao da ovakvu vrstu jela jedete iz limenke vrlo je odbojna, a ni ukus nije najbolji.

Mongolija - kobasice od konjskog mesa
Jela od konjskog mesa, koje je intenzivnije arome i žilavije od junetine, prisutna su u mnogim evropskim zemljama. Međutim, u Mongoliji su se dosetili da prave kobasice od konjetine, koje su izuzetno slane. Čak i najveći ljubitelji mesa odustali su od ovog jela nakon prvog zalogaja.

Maroko - kamila na žaru
U Maroku kamile ne koriste samo za jahanje, već i za jelo. Kamilje meso najčešće se sprema na žaru. Marokanci preferiraju kebab i sendviče od kamiljeg mesa. Miris pečenog mesa navodi ljude da ga probaju, međutim ono je tvrdo i žilavo poput stare čizme, a ostavlja ukus u ustima poput govedine koja je stajala na suncu nekoliko dana. Ukratko, to je jelo koje će retki izvan Maroka hteti da probaju više od jednom.

Ovoj listi najpopularniji kulinarski putopisac Entoni Burden svakako bi dodao islandski hakarl, odnosno sušeno meso ajkula. Ovu islandsku poslasticu koja smrdi na amonijak i pokvarenu ribu Burden je opisao kao "najgoru i najodvratniju stvar" koju je ikada probao.

Takođe, mnogim putopiscima i gastronomadima digao se želudac pri susretu s balutom, popularnom filipinskom uličnom "poslasticom". Naime, balut je jelo u kom glavne sastojke čine napola razvijeni pileći ili pačji embrion. Jaje s polurazvijenim embrionima jednostavno se skuva, a potom jede iz ljuske.

Izvor: Kurir
Foto: Ilustracija - Morguefile

Pogledajte još