Upad u stan Lili Linč neodoljivo podseća na mračne '90.

Foto: Medija centar

Lili Linč je u noći između nedelje i ponedeljka doživela najstrašniju torturu kada su joj, posle ponoći, bez kucanja i naloga, u sobu upala dvojica muškaraca u policijskim uniformama.

"Ovakva vrsta torture neodoljivo podseća na mračne devedesete kada su lica iz različitih službi i kriminalci presretali, napadali i zastrašivali strane državljane u Srbiji i novinare koji su se svojim izveštavanjem suprotstavljali tadašnjem režimu. Danas smo svedoci istih kriminalnih radnji dok nam vlast na velika zvona objavljuje “osvajanje” slobode medija i „razrešava“ ubistva novinara". stoji u saopštenju Nove stranke Zorana Živkovića.

Kako stoji u saopštenju medijsku slobodu “osvojili” su samo oni koji na poltronski i neobjektivan način pišu o (ne)uspesima ove vlasti, pre svega prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Možda portal “Balkanist”, gde Lili Linč obavlja urednički posao, po trenutnim merilima nije “osvojio” novinarske slobode pišući o temama koje ne idu uvek na ruku vladajućoj koaliciji."

Nova stranka najoštrije je osudila svaku vrstu terora po scenarijima iz devedesetih, provaljivanje u stanove, zastrašivanje i pretnje.

"Pošto policija zvanično nema informacije da su njihovi službenici dobili zadatak da uđu u stan američke državljanke, čak su događaj ocenili kao “u najmanju ruku čudan”, pitamo vlast ko ima pravo da čini ovakva zlodela," stoji u saopštenju.

"Umesto da nas vodi u Evropu, kako narodu predstavlja, ova vlast nas vraća u najgore doba Miloševićeve diktature, po mehanizmima koje su dobro savladali učestvujući u tom režimu: upadanje u stanove u sred noći, izvlačenje ljudi iz kreveta, ispitivanje bez predstavljanja, naloga i legitimacije, zastrašivanje, pretnje, praćenja, pa i ubistva."

Pogledajte još