Ana Ivanović: Nedostajale su mi emocije!

"Ona je igrala stvarno dobro, naročito u tom trećem setu. Meč je bio jako težak, a mislim da mi je falilo malo emocija. Nedostajalo mi je agresivnosti koju sam imala u prethodnim mečevima, ali ona je težak protivnik i igrala je zaista dobro", rekla je Ivanovićeva novinarima.

Srpska reprezentativka je rano jutros izgubila od Kanađanke Bušar u tri seta, 7:5, 5:7 i 2:6. Pre toga je pobedila prvu nositeljku i najbolju igračicu sveta Serenu Vilijams.

"Teško je ovako izgubiti. Kada sam došla na turnir i videla žreb, znala sam da će biti vrlo teško. Morala sam da se borim u svojim mečevima, a u nekim pobedama sam se emotivno trošila, tako da sam danas stvarno bila malo hladnija", rekla je Ivanovićeva.

Teniserka koja je 14. na WTA listi kazala je da će probati da nauči nešto iz ovog poraza.

"Ovo je samo još jedno iskustvo iz koga mogu da učim. Naravno da sam vrlo razočarana što gubim na ovakav način. Iako stvarno nisam igrala najbolje što mogu, imala sam šanse da pobedim, ali ih nisam dobro koristila. Nisam bila dovoljno agresivna i previše sam grešila. Ali, naučiću nešto iz ovoga i nastaviću dalje", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je sredinom drugog seta tražila lekarski tajm-aut, a delovalo je da ima problema sa butinom, ali je rekla da to nije razlog poraza.

"Mučila sam se s desnom nogom od početka turnira, a danas je i leva počela da pravi probleme. Uprkos svemu tome, izašla sam na teren i dala sve od sebe, ali ona je danas bila bolja", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je kazala da još nije odlučila da li će igrati u Fed kupu u februaru, i to baš protiv Kanade u Montrealu.

"To je jako težak meč, ali još nisam odlučila. Mada, biće jako teško uz ovakav raspored. Zavisi od mnogo stvari. Moraću da pregledam raspored, porazgovaram sa trenerima i onda ću odlučiti da li ću igrati u Fed kupu", rekla je Ivanovićeva.

Ona je kazala da je zadovoljna svojim nastupom na Australijan openu, ali da je razočarana završetkom. Novinarima je kazala da bi volela da se vrati među prvih 10, i da veruje da će joj ova godina biti uspešna.

"Bilo bi fantastično da se vratim u prvih 10. To je nešto zbog čega bih baš zapela, ali, kao što sam rekla, treba vredno raditi i biti konstantan. Treba da igram kako sam ovde igrala stalno. Bila sam ponosna kako sam igrala ovde i u Oklendu. Mislim da će ova godina biti dobra", rekla je Ana Ivanović.

Pogledajte još