Đoković: Razočaran sam, ali to je sport!

"Moram da budem ponosan na svoja dostignuća, a posebno na ovom turniru. Ovo je izvesno najuspešniji grend slem za mene. Uživam u Australiji i jedva čekam da se vratim sledeće godine", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Melburnu.

Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena izgubio od Vavrinke sa 3:2 u setovima, posle četiri sata igre.

"Mislim da je bilo dosta izjednačeno. On je servirao ekstremno dobro od početka do kraja, svaki put sam bio u nevolji. Iskoristio je sve svoje prilike i zasluženo pobedio. Borio sam se do poslednjeg poena. Razočaran sam, ali to je sport", rekao je Đoković.

On je rekao da ga ne bi iznenadilo da Vavrinka trijumfuje na Australijan openu.

"Ne bi to bilo veliko iznenađenje, ima mnogo više samopouzdanja nego u poslednjih godinu, godinu i po. On nastupima na velikim turnirima zaslužuje da bude tu gde je sada", rekao je Đoković.

Upitan da li će eliminacija od Vavrinke uticati na njegovu odluku da nastupi za Srbiju u Dejvis kupu, protiv Švajcarske naredne sedmice, Đoković je kazao da je još rano da govori o tome.

"Videćemo, isuviše je rano, upravo sam došao s terena. Odlučiću narednih dana", rekao je drugi teniser sveta.

Đoković je rekao da je razočaran, ali i da "ne može da se dobije svaki meč".

"Mogu da budem ponosan na to što sam dao sve od sebe. To nije bilo dovljno, ali ipak znam da sam se borio. To je bitka - jedan od nas je morao da izgubi. On je bio bolji. Tek je početak sezone, moram sada da vidim šta ću i kako dalje", rekao je Đoković.

Srpski teniser je pre poraza od Vavrinke imao 25 uzastopnih pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije.

Pogledajte još