Pižon: Dinamo zasluženo pobedio

TBILISI, 30. jula 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon priznao je da je Dinamo iz Tbilisija potpuno zasluženo došao do pobede na prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je istakao da njegova ekipa nije izgubila šanse da prođe u narednu rundu takmičenja.

"Dinamo je bio bolja ekipa večeras. Žao mi je što smo drugi gol primili u poslednjim minutima meča, pošto smo mogli i bolje da prođemo. Ovaj rezultat, ipak, ništa ne znači, Revanš tek sledi", kazao je Petrović na konferenciji za novinare posle poraza u Tbilisiju od 0:2.

"Igračima smo već kazali da su u fudbalu porazi normalni, kao i da su dobra škola. Najbolje se nešto nauči u porazu", naglasio je trener "crveno-belih"

Petrović se, uprkos umerenom optimizmu, složio sa ocenom da je Zvezda igrala veoma loše.

"Možda su igrači malo potpali pod atmosferu i nešto oštriju igru protivnika. Planirali smo da manje držimo loptu u posedu, ali nismo uspevali u tome, posebno u prvom poluvremenu", naveo je Petrović, a potom podsetio da će njegova ekipa na revanšu imati mnogo bolju situaciju nego u Tbilisiju.

"Imaćemo podršku naših navijača, koji su još vatreniji od pristalica Dinama. Protivnik će, takođe, biti bez najboljeg igrača (suspendovanog) Giorgi Merebešvilija. Moraćemo, međutim, da igramo sa istim zarom kakav je Dinamo večeras imao. U tom slučaju moći ćemo do pobede, u koju lično verujem", rekao je Petrović.

Fudbaleri Zvezde izneli su slično mišljenje kao i njihov trener, iako su bili vidno razočarani.

"Delovali smo uplašeno, kompletan tim je podbacio", rekao je Bogdanović.

"Zvezda je, ipak, velik klub, pa se nadamo da ćemo, uz pomoć publike, uspeti da nadoknadimo i zaostatak od dva gola. Moramo da dignemo glavu gore, to su nam iz uprave kluba već i rekli", naveo je Bogdanović.

"Prvi gol smo primili dosta nesrećno, kod drugog smo napravili veliku grešku. Ostaje nam samo da se potrudimo da u Beogradu pokažemo da smo i pored ovog poraza bolji od Dinama", ocenio je štoper Đorđe Tutorić.

Svestan da učesnik poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa još nije poznat bio je i trener Dinama Kaha Kačareva.

"Iskreno, nisam očekivao ovaku slabu Zvezdu, iako nismo lako došli do pobede. Zadovoljan sam što smo mi igrali zaista dobro i stekli lepu prednost, ali šanse na revanšu biće pođednake, pošto će Zvezda igrati na domaćem terenu, a i inače je poznata po sjajnom ambijentu. Za nas će veliki problem biti i odsustvo Merebešvilija", kazao je Kačareva.

Pogledajte još