Privedeno više od 100 navijača Hajduka u Slovačkoj

BRATISLAVA, 30. jula 2009. (Beta) - Nekoliko desetina navijača Hajduka iz Splita i najmanje osam slovačkih policajaca povređeno je  u gradu Žilina kada je policija sprečila hrvatske navijače da uđu na utakmicu između Hajduka i Žiline, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacije za Ligu Evropa.

Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Hajduku da vodi navijače na gostovanja, ali su članovi navijačke grupe "Torcida" sami organizovali put i kupili ulaznice, međutim slovačka policija je odbila da ih pusti na stadion.

Policija je posle intervencije privela 120 najagresivnijih od oko 1.000 navijača Hajduka koliko se procenjuje da je doputovalo u Žilinu.

"Raspojasani hrvatski navijači koji su vreme pred utakmicu provodili u centru grada i tamo su počeli da razbijaju i uništavaju sve što im dođe pod ruku", kazala je večeras slovačkim medijima portparol žilinske policije Jana Balogova.

Na železničkoj stanici grupa od 150 navijača Hajduka izašla je na šine i železnička policija je morala da zaustavi saobraćaj.

"Počeli su da skupljaju kamenje i gađaju policajce", kazao je portparol železničke policije František Gadžo.

Slovački mediji navode da su specijalci uspeli sa razjarenim navijačima da izađu na kraj, a ne pominju da je policija upotrebila gumene metke.

Prema hrvatskim medijima u sukobu je učestovalo oko 500 navijača Hajduka protiv oko 200 specijalaca slovačke policije.

Žilina i Hajduk odigrali su večeras nerešeno 1:1.

Pogledajte još