Srceparajuće: Preselio paralizovanog oca u studentski dom kako bi vodio računa o njemu

Guao je naime uspeo da ubedi nadležne na fakultetu da dozvole da njegov otac bude sa njim u sobi u domu kako bi mogao da se brine o njemu. Suočeni sa takvom upornošću i rešenošću potkrepljenom odličnim rezulatatima iz škole i na testovaima, nadležni su mogli samo da ovakvu neobičnu molbu odobre.

Rođen u siromašnoj porodici, Guao (20) je imao jako teško detinjstvo: Majka je ostala mentalno poremećena nakon što je obolela od meningitisa.

(old_image)


U osnovnoj školi je uspeo da ima odlične ocene, iako se sve vreme starao majci zajedno sa ocem.

Stvari su se dodatno pogršale kada je njegov otac ostao paralizovan od struka naniže nakon što je prilikom izgradnje mosta pao sa 15 metara visine.

Baba i deda su preuzeli brigu o majci, ali nisu mogli da se staraju i o njegovom ocu, tako da je Guao odlučio da povede oca sa sobom na fakultet, kako bi u pauzama između predavanja i za vreme ručka mogao da se stara o njemu.

Kako bi upisao fakultet, pozajmio je novac od rodbine i prijatelja, ali je ubrzo svojim trudom uspeo da dobije školarinu.

"Život nikada nije lak, ali jedini način da se izvučete je da vredno radite. Verujem da kada diplomiram, stvari će biti mnogo bolje", rekao je Guao.

(old_image)

I.Gavrilović

Pogledajte još