Policija u Italiji uhapsila 90 ljudi, zaplenjeno 250 miliona evra mafije Kamora

Tokom akcije policije, jedan preduzetnik (43) iz Kampanje ubio se, skočivši sa četvrtog sprata kada je policija došla u njegov stan u jednom rimskom naselju kako bi ga uhapsila.

Ta operacija, u kojoj su zaplenjena dobra u ukupnoj vrednosti od 250 miliona evra, najozbiljnija je akcija sprovedena protiv napuljskog klana Kontini, prenose italijanski mediji.

Cilj je bila zaplena sredstava dobijenih pranjem novca od trgovine drogom i kriminala koje je sprovodio taj ogranak Kamore preko preduzeća i svojih investicija u Napulju, Rimu i Toskani.

Glavni šef tog klana Salvatore Bota, koji služi kaznu u Napulju, takođe je bio obuhvaćen ovom istragom. Njegova supruga, koja je vodila posao klana od kako je Bota u zatvoru, i njegov nećak, uhapšeni su, preciziralo je odeljenje rimske policije za borbu protiv mafije.

Među preduzećima i dobrima koja su zaplenjena, ima dvadesetak restorana i kafića u turističkoj zoni italijanske prestonice, na čuvenom Španskom trgu i trgu Navona.

Zatvoreni su luksuzni butici u Napulju, parking preduzeća i prodavnice skupocenog nameštaja, a zaplenjeno je i šezdesetak automobila i motocikala, i blokirano nekoliko desetina računa u bankama.

Izvor: Beta

Pogledajte još