OBRAČUN: Filharmonija preslišala muža Verice Rakočević!

- Beogradska filharmonija, kao institucija kulture od nacionalnog značaja sa tradicijom dugom 90 godina, svoj imidž i reputaciju gradi temeljno i vrlo pažljivo. Prinuđeni smo da oštro reagujemo na plasman netačnih informacija koje javno mnjenje mogu da dovedu u zabludu. Nije prvi put da se reputacija Filharmonije koristi za promociju raznih projekata i aktivnosti - kaže za „Blic“ Jelena Milašinović, portparol Filharmonije.

Prema njenim rečima, samo u toku poslednjih šest meseci neistinito je navedeno da je Filharmonija učestvova u brojnim projektima koji su, pre svega, estradnog karaktera.

Folk pevač Dado Polumenta nedavno je održao promociju novog albuma, a u medijima je preneto da su gudači filharmonije izveli sa njim numeru “Ne dam ja na tebe”.“ Tri devojke koje su gudači, a koje sarađuju sa Filharmonijom, bile su na mojoj promociji, pa sam ih tako predstavio. One imaju svoj trio, pa su u tom svojstvu svirale. Nisam predstavio to kao saradnju sa Filharmonijom“, rekao nam je Dado.

- Tu su bile promocije nove S klase „mercedes benza“, snimanje muzike za film „Tesla“, producenta i scenariste Danijela D. Vujića, kao i učestvovanje u projektu „Večnost“ Veljka Kuzmančevića. Apelujemo na sve koji zloupotrebljavaju kvalitet i snagu brenda Beogradske filharmonije da to ne čine, već da grade svoj uspeh i popularnost samostalno. Beogradska filharmonija će iskoristiti sva pravna sredstva za sprečavanje budućih zloupotreba i sankcionisanje osoba i medija koji ignorišu ovaj apel.

Prozvani Kuzmančević, suprug Verice Rakočević, inače kompozitor, oštro demantuje optužbe.

- U mom i Veričinom projektu “Večnost” nigde se ne pominje Beogradska filharmonija, već Simfonijski orkestar i Filharmonija kao takva. Postoje razne filharmonije svuda u svetu. U Beogradskoj filharmoniji nezadovoljni su svojom reputacijom, pa marketing žele da grade putem mog projekta. Očigledno je da na ovaj način žele da se promovišu i da im treba medijska pažnja. Nisu muzičari krivi, već rukovodstvo - rekao nam je revoltiran Kuzmančević.

On kaže da bi Filharmoniji bolje bilo da brine o egzistenciji svojih muzičara koji su, aludirajući na njihovu prethodnu marketinšku kampanju, morali da sviraju na ulici.

Na svom Fejsbuk profilu postavio je komentar

(old_image)

Izvor: Blic

Pogledajte još