Dva centimetra snega na Kopaoniku, magla na putevima

U Beogradu je izmereno pet, a u Somboru, Zrenjaninu, Nišu i Leskovcu četiri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Paliću, u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, izmerena su tri, Novom Sadu i Loznici dva, a u Valjevu, Velikom Gradištu, Kuršumliji i Dimitrovgradu jedan stepen.

Na Zlatiboru, u Kraljevu, Kruševcu i Zaječaru izmereno je nula, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, na Crnom Vrhu, u Sjenici, Požegi i Ćupriji minus jedan stepen.

Slaba kiša pada u Somboru, a visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi dva centimetra.

Saobraćaj, koji je trenutno umerenog intenziteta, na putevima van gradskih sredina obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, osim na područjima Kraljeva, Kopaonika i Leskovca, gde magla smanjuje vidljivost do 150 metara.

Kako je saopštio jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS), zbog čestih temperaturnih razlika učestalija je i pojava odrona posebno na putevima trasiranim duž klisura i stenskih useka, kao i duž Đerdapske i Ibarske magistrale i na putevima u regionima Vranja, Ivanjice i Novog Pazara.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na moguće odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Odroni su najučestaliji na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedia - Ratko Božović

Foto: Wikipedia - Ratko Božović

Pogledajte još