Indija: Silovalo je 12 muškaraca zato što je prevarila muža

0

Jednu ženu je po naređenju seoskog veća na istoku Indije silovalo 12 muškaraca kao kaznu zato što je navodno imala vanbračnu vezu, saopštila je danas lokalna policija.

Veće sela u indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal je naložio da ta kazna bude izvršena nakon što je 20-godišnja žena zatečena sa muškarcem iz druge zajednice, prenela je agencija AFP.

Policija je zbog kazne silovanja, koju je seosko veće propisalo pošto su roditelji devojke rekli da nemaju novca da plate novčanu kaznu od 25.000 rupija (400 dolara) zbog vanbračne veze, uhapsila 12 ljudi.

“Predsednik seoskog veća je sazvao hitni sastanak na lokalnom trgu, na kojem su devojka i njen ljubavnik zavezani za dva drveta i određena im je kazna od 25.000 rupija. Roditelji devojke nisu imali da plate, pa je naređeno njeno silovanje, dok je muškarac oslobođen pošto je pristao da plati kaznu u roku od nedelju dana”,
izjavio je policijski načelnik C. Sudakar.

Uprkos strožim zakonima i naporima vlasti da se u patrijarhalnom indijskom društvu promene stavovi prema ženama, broj prijavljenih seksualnih zločina u toj zemlji raste.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.