Ušuškajte se ”BUTEROM”

0

Telo još uvek toplo od tuširanja namažite mirisnim ši buterom bogate teksture. Osećaćete se kao da ste se ogrnuli najfinijim kašmirskim šalom.

Užitak je neponovljiv, a snovi raskošno slatki!

Tajna ljubavi prema sopstvenom telu leži i u njegovoj redovnoj nezi. Šta vas može više opustiti i razveseliti u hladnim zimskim danima nego petnaestominutni boravak pod tušem, pod mlazom tople vode koja ''otključava'' sve mišiće, razgaljuje vas i ''otapa'' napetost…a zatim, imamo i ''topao'' savet za vas!

Još uvek vlažnu kožu namažite ši buterom. Jedan od najboljih koje sam do sada probala, ako ne i najbolji, je ''Haoma'' ši buter, domaće proizvodnje, organski, prirodan, bogate teksture i neverovatnog mirisa. Njegovi sastojci su: ši buter, kakao buter, ali i ekstrakti bilja i hladno ceđenih ulja makadamije, noćurka, kikirikija…

Ši buter kožu hrani bogatim esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima.

Ima protivupalno dejstvo i kada se stavi na kožu on se topi, baš kao buter stvarajući meki sloj na koži koji je samo na početku mastan. On je prva pomoć kod isušene kože i odlična zaštita za lice ukoliko idete na mraz.

Nabavlja se iz Burkine Faso a ši orasi se suše, zagrevaju u glinenim pećima, usitnjavaju i mešaju sa vodom. Tada se mese sve dok se na vrhu ne odvoji čist buter koji se onda ''skida'' sa vrha baš kao i buter sa mleka.

Kada nežnim pokretima umasirate ši buter na vlažnu kožu osećaćete se kao da ste se obukli u najfiniju i najmirisniju pidžamu od kašmira. I nakon toga možete utonuti u najlepše snove!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.