Ako mislite da je vama bio težak porođaj, ova priča će vas definitvno razuveriti

0

Iako mnogi imaju tu sreću da iskustvo rođenja deteta dožive u udobnosti bolnice okruženi porodicom, sestrama i lekarima koji brinu o svemu, za jednu porodicu iz Ladka, severne Indije, situacija je znatno drugačija, pošto do prve bolnice treba da prepešače neverovantih 72 kilometra!

Trebalo im je devet dana da dođu do grada Lingšeda, gde se nalazi najbliža bolnica, nakon čega su morali da se vrate istim putem preko zaleđene reke na temperaturi od -35.


Fotograf Tim Volmer, koji je igrom slučaja planinario ovim putem, uspeo je da zabeleži put ove porodice prilikom njihovog povratka iz bolnice kada se u korpi na majčinim leđima nalazilo novorođenče.

Zaleđena reka Čadar nalazi se na 3.400 metara nadmorske visine, a porodica je tokom svog dugog putovanja pešačila osam sati dnevno, neretko sa nogama do kolena u ledenoj vodi.


Porodica je nosila sa sobom hranu i kampovala tokom noći u pećinama.

“Jedan dan smo sreli porodicu sa sinom i malom bebom. Neverovatno je kroz šta ti ljudi prolaze da bi dobili dete, a opet smatraju da je to savršeno normalno. Mi na zapadu dobijamo toliko nege, a onda pogledate ove žene koje u najvećoj trudnoći pešače po jezivim temperaturama da bi donele na svet dete. Ne želim ni da zamislim šta je sve moglo da krene pogrešno”, rekao je fotograf Tim.

I.Gavrilović/ foto: Caters news agency

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.