BEZBOJNI I NEINTERESANTNI: Kejt i Vlijam nisu ništa bolji od Bekamovih!

Britanski istoričar i dramski pisac Kristofer Li opisao je roditelje malenog princa Džordža kao bezbojne i neinteresantne poznate ličnosti.

Prema njegovim rečima, Kejt i Vilijam nisu ništa bolji od fudbalske zvezde Dejvida Bekama i njegove supruge Viktorije.

"Mislim da ne mogu da se mere sa Bekamovima, ali ih ja svrstavam u isti koš", naveo je bivši BBC-jev dopisnik, prenose britanski mediji.

"Vole da razgovaraju sa decom, da rade obične stvari. Obični su, ali su više poznate ličnosti nego kraljevski par poput nekadašnjih koji su bili nedodirljivi", objasnio je on.

U svojoj knjizi "Monarchy Past, Present... And Future?" (Monarhija, bivša, sadašnja... i buduća?), Li tvrdi da mali Džordž neće nikada postati britanski kralj.

On podesća da je kroz istoriju, "kraljevska porodica imala tu glamuroznu, imperijalnu crtu koja ne postoji kod Kejt i Vilijam i predviđa da će Kejt biti jedna dosadna, bezbojna kraljica.

"Ovaj par nema ničeg uzbudljivog. A kada se budu približili pedesetoj, utopiće se u moru evropskih kraljevskih porodica, poput onih u Danskoj, Holandiji i Belgiji - simpatičnih, ali krajnje neinteresantnih ljudi", zaključio je britanski istoričar.

Ovo nije prvi put da princ Vilijam i Kejt Midlton trpe ovakvu kritiku. Pre nekoliko meseci, književnica i dvostruka dobitnica Bukerove nagrade Hilari Mantel oplela je po vojvotkinji od Kembridža, nazivajući je "plastičnom princezom" i "ispoliranom lutkom".

"Nema nijednu manu. Bolno je mršava, bez hirova i nastranosti, a ne postoji opasnost da bi mogla da razvije vlastiti karakter. Deluje kao da je precizno, mašinski napravljena", kazala je tada autorka romana "Vučje leglo" i "Leševe na videlo".

Novosti

Pogledajte još