Ujedinili ih računi za struju: Građani sami došli na Trg u podne

0

Iako se ovog puta tačno u 12 sati na Trgu kralja Milana u Nišu, Aleksandar Janković nije pojavio sa transparentom, kako je činio prethodna dva dana, građani su došli samoincijativno.

Janković je na trg stigao sa pola sata zakašnjenja i bez transparenta. Tu ga je čekalo pedesetak ljudi, a neki od njih su došli i iz okolnih mesta.

Inicijator mirnih protesta na trgu Aleksandar Janković kaže da je njegova ideja bila upravo ta, da se građani sami organizuju.

To sam želeo i govorio prethodnih dana. Građanima ne treba neko da ih poziva i organizuje, ako misle da imaju razlog, sami treba da izađu. To se danas desilo i drago mi je da je tako – kaže Janković.

On dodaje da je od njegovog dolaska pa do 13 sati, kada je razgovarao sa novinarima Južnih vesti, na trgu bilo 200 ljudi. U trenutku razgovora, okupljeni su dogovarali dalje korake.

Koliko čujem ljudi će do nedelje dolaziti svakog dana u podne i pokazivati svoje nezadovoljstvo. Za nedelju planiramo veći skup koji ćemo najverovatnije da prijavimo policiji. Još se razmatra, ali možda bude ozvučenja i neka rok svirka – kaže Janković.

Nadzorni odbor EPS-a doneo je juče odluku da smeni direktora “EPS Snabdevanja” zbog grešaka u decembarskim računima za struju, a za Jankovića to predstavlja pobedu građanstva.

Taj potez pokazuje da su građani bili u pravu.

Podsetimo, ovaj Nišlija je prekjuče sam stajao u centru grada protestujući zbog visokih računa Elekektroprivrede Srbije. Drugog dana protesta podršku mu je pružilo pedesetak sugrađana.

Izvor: Južne vesti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.