Čaviću dosta Felpsove priče o novim odelima

RIM, 31. jula 2009. (Beta-AP) - Srpski plivač Milorad Čavić izjavio je u Rimu da je umoran od izjava Majkla Felpsa da se takmiči u odelu koje je lošije od ostalih takmičara i ponudio je Amerikancu da mu kupi jedan od kostima najmodernije generacije.

Čavić, koji pliva u odelu marke Arena Iks glajd kazao je da nije tačno da Felps mora da pliva u svom sadašnjem odelu marke Spido LZR rejser i da on za sat vremena može da mu donese ili kupi novu opremu.

"Znam da Felps zarađuje mnogo novca od kompanije Spido. To je lojalnost... Ipak, iz mojih ranijih iskustava sam naučio, sloboda izbora sa sobom nosi i određenu cenu. Šta god da izaberete, moraćete nešto da žrtvujete", kazao je Čavić.

"Ako Majk želi odelo marke Arena, potrebno je samo da kaže. Ako ne žele da mu ga daju, ja ću mu kupiti. On ima različite opcije. Mediji su stvorili sliku kao da Felps ne može ništa drugo nego da pliva u Spido odelu. To je laž", poručio je srpski plivač.

Felps je prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu u trci na 100 metara delfin pobedio Čavića za jedan hiljaditi deo sekunde.

Novi okršaj dvojice najbržih plivača na svetu očekuje se sutra u finalu iste discipline na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Felps je pre nekoliko dana kritikovao plivače koje koriste nova odela od poliuretana, koja prema njegovom mišljenju, značajno utiču na poboljšanje rezultata svih takmičara.

Pogledajte još