Pažljivo birajte odeću, može učiniti da delujete znatno starije

Iako su nežne pastelne boje uvek u modi, budite na oprezu jer s njima možete da izgledate 'iscrpljeno i isprano'. Ukoliko teško u garderobu unosite boje, držite se proverenih tonova tamnocrvene, smaragdno zelene, safirno plave. Takve boje održavaće živost i činiti vaš izgled atraktivniji.

Evo još nekih pravila kojih se trebate držati, jer upravo su ovo komadi koji vas čine starijim za nekoliko godina.

Pogrešan brushalter
Zanimljivo, nedavno istraživanje pokazalo je kako 85 odsto žena nosi pogrešan brus halter. Pravi brus podignuće grudi i napraviće vam dekolte. Tako će vam sve stajati mnogo bolje.

Široke kapri pantalone
Ko još ne voli kapri pantalone? Funkcionalne su i udobne. Široke pantalone dugačkih nogavica laskaju figuri, ali kraće široke pantalone učiniće vas zdepastijima i sigurno dodati koju godinu. Ukoliko volite kraće pantalone, probajte one do članka koje prate liniju tela i malo su užeg kroja.

Džemper na kopčanje
I ovaj odevni predmet je vrlo funkcionalan, lagan za nošenje i kombinovanje i još pokriva ruke. Međutim, zašto ne biste probali nešto malo drugačije? Umesto klasičnog džempera obucite neki malo asimetričan, širi, ili jednostavno podignite malo rukave i nosite ga na šik način. I svakako izbacite taj šal koji ste savršeno sparili s džemperom.

Materijali od žerseja
Mekana odeća od žerseja udobna je i prihvatljiva. Ali, ako se spremate za neku specijalnu priliku, izbegavajte ovu mekanu tkaninu koja prirodno pada uz telo i naglašava sve mane. Umesto nje birajte malo jače tkanine koje su strukturom pogodnije za sakrivanje nedostataka.

Crne pantalone koje stalno nosite
Kombinacije u kojima su osnova crne pantalone mogu da deluju elegantno, ali s njima je i vrlo lako pogrešiti, pa vas mogu učiniti starijima, a da toga niste ni svesni. I crne suknje, A-kroja ili pak 'olovka'-kroja, takođe su udobne, a u ponudi su više nego ikada, stoga su dobra alternativa crnim pantalonama. U njima ćete, ukoliko ih pametno kombinujete, izgledati mlađe i svežije.

Previše udobne cipele s debelim đonom
S malo robusnijim cipelama, u čiji kvalitet i udobnost ne sumnjamo, za vizuelni nismo baš sigurni. Naime, te cipele su siguran način da dodate koju godinu. Zašto ne biste ipak probali one s malom petom koja je, osim što bolje izgleda, dobra i za držanje i kičmu.

'Bapske' naočare
Kad je reč o modi, male stvari učiniće svaku kombinaciju posebnim ili će ga srozati i učiniti očajnim. Stoga umesto, kolokvijalno rečeno, 'bapskih debelih okvira', birajte tanje trendi okvire za naočare.

Foto: Morguefile
Izvor: B92

Pogledajte još