Blažič: Dobrom odbranom do pobede u Solnoku

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Mađarsku, gde će sutra od 17 sati igrati protiv Solnoka, utakmicu 18. kola Jadranske lige.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre igre u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu. Ipak, moramo da budemo veoma oprezni, jer bez obzira na trenutnu poziciju Solnoka na tabeli, to je veoma dobar tim. Imaju dosta iskustva I veliku podršku publike. Ali, ako budemo igrali našu igru, mislim da možemo da pobedimo", rekao je Blažič za klupski sajt.

Posle 17 kola, Zvezda je prva na tabeli sa 14 pobeda i tri poraza, a Solnok je pretposlednji sa pet pobeda i 12 poraza.

"Imaju veoma dobru spoljnu liniju, koju predvodi Vili Voren I prvenstveni zadatak biće nam da ga zaustavimo. Mogu da budu veoma nezgodni ako ime se omoguće otvoreni šutevi spolja, dok se pod košem oslanjaju na kvalitet i iskustvo Martona Badera. Hala u kojoj igraju je mala, atmosfera je uvek dobra, a publika im daje dodatni motiv",
rekao je Blažič.

"Moramo da igramo veoma jaku odbranu i da koristimo svaku priliku za postizanje lakih poena iz kontri. U napadu moramo da igramo pametno, da ne žurimo i da strpljivo tražimo najbolja rešenja. Ako ispunimo ove zadatke očekujem da ćemo upisati još jednu pobedu", dodao je on.

U ekipu Zvezde vratio se Branko Lazić, koji je zbog zdravstvenih problema propustio utakmicu sa Panioniosom.

Pogledajte još