Koštunica pozvao sve građane da glasaju za novi ustav

BEOGRAD, 27. oktobra 2006. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije, Vojislav Koštunica, ponovo je danas pozvao sve građane Srbije da "zajedno i složno" glasaju za novi Ustav.

"Pozivam sve građane Srbije, pripadnike svih nacionalnih zajednica i svih veroispovesti da zajedno i složno glasamo za novi ustav Srbije, da glasamo za dobro Srbije. Sada zajednički preuzimamo sudbinu zemlje u svoje ruke i izglasavanjem ustava određujemo dobru budućnost Srbije", navodi se u izjavi Koštunice za medije.

Prema njegovim rečima, sada se ukazuje istorijska prilika da narod, svojom suverenom i slobodnom voljom, donose najvažniji pravni akt zemlje, koji uređuje život države.

"Ustav koji je narod izglasao može biti samo narodni ustav", rekao je premijer.

On je dodao da novi ustav utemeljuje Srbiju kao demokratsku i pravno uređenu državu i da "brani suštinske nacionalne i državne interese i zaokružuje teritorijalnu celovitost Srbije".

"Posebno pozivam sve građane Srbije, ma kojoj veri ili naciji pripadali, da glasaju za novi Ustav i zbog Kosova i Metohije, kako bi iskazali jednodušnu volju cele Srbije da niko ne može otimati našu teritoriju, i da niko ne može deliti Srbiju. Kosovo je Srbija, jer je to tako zapisano i zapečaćeno u samoj Povelji UN", naveo je predsednik Vlade.

Koštunica je naveo da će građani, glasanjem za novi Ustav, glasati i za svoju dobru budućnost.

Pogledajte još