Sneg pada u celoj Srbiji, na putevima sneg i do 5 centimetara

Usled ledene kiše, snega, niske temperature i jakog vetra saobraćaj se u Srbiji od jutros obavlja otežano, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Snega na kolovozu ima od jedan do pet centimetara na skoro svim putevima, a na pojedinim deonicama ima i poledice.

Ulice prvog prioriteta u Beogradu su očišćenje i zimsku službu Beograd puta prvi sneg u 2014. godini nije iznenadio, rečeno je danas agenciji Beta u toj službi.

"Meteorolozi su uredno najavili sneg i mi smo ga spremno dočekali, očistili smo ulice prvog prioriteteta, a tokom noći smo počeli da čistimo i ulice drugog prioriteta"
, rečeno je u Beograd putu.

Ulice je čistilo 70 kamiona, 28 multi karova i pet specijalnih vozila, koji će biti na ulicama grada i tokom dana.

Sneg u Srbiji počeo je da pada juče, a prvi sneg u Beogradu pao je oko ponoći.

Kako je rečeno Beti u Hidrometeorološkom zavodu Srbije, tokom dana se ne očekuje prestanak padavina.

U Smederevu je tokom noći palo 15 santimetara snega, a jutaranja temperatura je bila pet stepeni ispod nule, tokom dana se predviđa porast do plus dva stepena.

Saobraćaj je tom gradu je neznatno otežan.

Kritične daonice pod ledom su II-179 Petrovac - Gornjak, R-107 Petrovac - Melnica, II-130 Žabari - Porodin, R-105a Malo Crniće -Boljevac.

Neprohodni su putevi R-120 Boljevac - Nikolinac - selo Jezero i R-119.2 Gajdobra - Čelarevo.
Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Odroni su učestali na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara.

Posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

U okviru radova na koridoru 10 (auto-put E-75) između Vladičinog Hana i Vranja, na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeneno mesto. Predviđeno je da radovi traju do 31. marta 2014.

Zbog radova vozila idu zaobilaznim putem i na putu Zaječar-Knjaževac, kod mesta Grljan.

Beta, RTS
Pogledajte još