Štutgart želi Pogrebnjaka

BEOGRAD, 31. jula 2009. (Beta) - Nemački fudbalski klub Štutgart zainteresovan je za dovođenje igrača Zenita iz Sankt Peterburga Pavela Pogrebnjaka, preneli su mediji.

Čelnici Štutgarta traže zamenu za napadača Marija Gomesa, koji je prešao u Bajern iz Minhena za 30 miliona evra. Mediji su naveli da će Štutgart 25-godišnjem reprezentativcu Rusije za četvorogodišnji ugovor ponuditi oko 10 miliona evra.

Mediji su naveli da će Štutgart 25-godišnjem reprezentativcu Rusije za četvorogodišnji ugovor ponuditi oko 10 miliona evra.

Pogrebnjak je prošle sezone bio najbolji strelac Kupa UEFA sa 10 golova, a ruska ekipa je tada osvojila trofej najmasovnijeg evropskog takmičenja.

On je odigrao 54 prvenstvenih utakmica za Zenit i postigao 21 gol, dok je za reprezentaciju Rusije nastupio 14 golova uz pet pogodaka.

Mogući dolazak Pogrebnjaka najverovatnije neće biti poslednji transfer Štutgarta u ovom prelaznom roku, pošto je taj bundesligaš zainteresovan za dovođenje reprezentativca Srbije Milana Jovanovića iz Standarda iz Liježa.

Belgijski klub traži osam miliona evra obeštećenja, a mediji navode da su čelnici klubova blizu dogovora.

Pogledajte još